Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Mesudiye Zırhlısı Şehitleri Anıldı


Mesudiye Zırhlısı Şehitleri Anıldı

Mesudiye Zırhlısının batırılmasının 107. Yıldönümü nedeni ile 13 Aralık 2021 Pazartesi günü Mesudiye Şehitlerini anma programı gerçekleştirildi. Ardından Mesudiye Zırhlısı Şehitleri Parkı açılışı gerçekleştirildi. 

Kepez sahilinde bulunan Mesudiye Zırhlısı Anıtı önünde düzenlenen anma programına Belediye Başkan Yardımcıları M. İrfan Mutluay ve Rebiye Turan Ünüvar, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, ÇATUD Başkanı İsmet Balkan, sivil ve askeri protokol üyeleri katıldı. 

Program, 13 Aralık 1914'te Mesudiye Zırhlısı'nda şehit olan 10 subay ile 25 askerin anısına denize çelenk bırakılmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından Mesudiye Zırhlısında şehit olan asker ve subayların ismi okundu. Anma programı, şehitler için okunan duaların ardından, Mesudiye Zırhlısında Şehit olan Ahmet Oğlu İsmail 'in akrabası Bilecik- Pazayeri Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sedat Büyük'e hediye takdim edilmesi ile son buldu. 

Anma programının ardından Mesudiye Zırhlısı Anıtı karşısında bulunan Mesudiye Zırhlısı Şehitleri Parkı açılışına geçildi. Protokol üyelerinin kurdele kesimi ile park açılışı gerçekleştirildi. 



13.12.2021 14:43