Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Karina Deniz Kültürü Merkezi Kentlileri Bekliyor


Karina Deniz Kültürü Merkezi Kentlileri Bekliyor

Çanakkale Belediyesi Karina Deniz Kültürü Merkezi, Çanakkale’nin deniz ekosistemini tanıtmak amacı ile 2 Aralık 2021 Perşembe gününden itibaren kentlilere ve kente gelen misafirlere kapılarını açıyor.

Çanakkale denizel ekosistemi ile deniz ve rüzgâr sporlarını görünür kılmak amacı ile hayata geçirilen Karina Deniz Kültürü projesi ile bölgemizdeki deniz ekosistemi tanıtmanın yanı sıra kentliler, çocuklar ve gençler için de sosyo-kültürel anlamda kente yeni bir rekreasyon kazandırılıyor.

2 Aralık 2021 Perşembe günü kapılarını açacak olan  merkez kapalı ve açık alan olmak üzere 2 bölümden oluşuyor. Kapalı alan içerisinde akvaryum, Vr teknoloji, denizcilik, sergi ve koleksiyon bölümleri ile alg üniteleri yer alırken, açık alanda ise sualtı ve rüzgâr sporları, sportif balıkçılık atölyeleri, çocuklar için deniz temalı oyun parkı, Piri Reis haritası ve bilgilendirme panoları (rüzgarlar, balık türleri vb.) gibi faaliyet alanları bulunuyor.
 
Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi ile Dardanel Önentaş A.Ş işbirliği ile hayata geçirilen Karina Deniz Kültürü Merkezine tüm kentlilerimizi bekliyoruz.


30.11.2021 11:12