Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çocuk Kültür Evi'nde Dünya Çocuk Kitapları Haftası Kutlandı


Çocuk Kültür Evi'nde Dünya Çocuk Kitapları Haftası Kutlandı

Çocukları çok yönlü olarak desteklemeyi hedefleyen ve bu hedefi doğrultusunda çocuklara farklı disiplinlerden atölye programları ve renkli etkinlikler sunan Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, her yıl kasım ayının ikinci haftasında kutlanan "Dünya Çocuk Kitapları Haftası" kapsamında atölyelere devam eden öğrencilerine yönelik “yaratıcı okuma” etkinliği gerçekleştirdi.

Kitapların farklı dünyaların kapısını açarak hayal kurma, merak etme, sorgulama, kendini ve fikirlerini rahatça ifade edebilme gibi temel ihtiyaçlarımıza cevap veren en kıymetli araç olduğu fikrinden hareketle gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, yazar Rocia Bonilla’nın "Dünyanın En Yüksek Kitap Dağı" ve Peter Carnavas’ın “Kitapları Çok Seven Çocuklar” adlı kitapları çocuklarla paylaşıldı. Yaratıcı okuma tekniği kullanılarak gerçekleştirilen ve erken yaşta kitap okuma kültürü ve kitap sevgisi edindirmeyi hedefleyen etkinlik, kitap okuma alışkanlığı üzerine sohbet edilerek sürdürüldü.

Çocuk Kültür Evi öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen etkinliğin sonunda, çocuklara Çanakkale Belediyesi’nin armağanı olan kitaplar hediye edildi.



11.11.2021 15:18