Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Troya Zeytinyağı Festivali Gerçekleştirildi


Troya Zeytinyağı Festivali Gerçekleştirildi

Çanakkale Belediyesinin destek verdiği Çanakkale Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Derneği ile Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından Çanakkale’de ilk olarak düzenlenen Troya Zeytinyağı Festivali 9-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi. 

Dardanos Sun-San Otel’de 9 Ekim 2021 Cumartesi günü düzenlenen açılış törenine Belediye Başkan Vekili M. İrfan Mutluay, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Derneği Başkanı Erdinç Üzden, Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı İsmet Balkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz, zeytin ve zeytinyağı sektör temsilcileri ve turizm sektörü temsilcileri katıldı. 

Kurdele kesimi ile başlayan açılış töreninde söz alan Belediye Başkan Vekili Mutluay, festivalin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek; “Zeytin dünya coğrafyasının çok sınırlı bir bölgesinde yetişiyor. Ülkemizde de Kuzey Ege’den başlayarak Akdeniz ile Güneydoğu’da ve çok sınırlı olmak kaydıyla da Karadeniz’de yetişiyor. Böylesine önemli ve zengin bir değere sahibiz. Bunun için de bu değeri koruyup yetiştirmek zorundayız. Bereketin, sağlığın ve özellikle de barışın simgesi olan zeytini korumak hepimizin görevi” dedi. 

Açılış konuşmalarının ardından etkinlik katılımcıların stantları gezmesi ile devam etti. Festival kapsamında kurulan stantları ziyaret eden Başkan Vekili Mutluay, stantlarda sergilenen zeytin ve zeytin yağının yanı sıra zeytinden üretilen çeşitli ürünler hakkında bilgi aldı.

9 Eylül 2021 Cumartesi günü gerçekleştirilen açılış törenin ardından Troya Zeytinyağı Festivali, çeşitli panel ve söyleşilerin yanı sıra halk oyunları gösterileri ile müzik dinletileri ile devam etti. 


11.10.2021 13:27