Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Başkan Gökhan Tarım Zirvesinde Yerel Kalkınma Projelerini Tanıttı


Başkan Gökhan Tarım Zirvesinde Yerel Kalkınma Projelerini Tanıttı

İstanbul Avrasya Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi, 1 Ekim 2021 Cuma günü gerçekleştirilen etkinlikler ile devam etti.

Çanakkale Belediyesi'nin de yerel kalkınma projeleri ve faaliyetleri ile yer aldığı zirveye katılan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, tarımsal kalkınma zirvesinin 2. gününde ülke tarımının ve yerel kalınma sorunlarının ele alındığı sunumlara katılırken, öte yandan diğer belediyelerin yerel kalkınma projelerini tanıttığı stantları da gezerek, gerçekleştirilen proje ve faaliyetlere ilişkin bilgi aldı. 

Zirve kapsamında gerçekleştirilen tarım fuarında yerel kalkınma faaliyetleri ile yer alan Çanakkale Belediyesi standı da konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Katılımcılardan yoğun ilgi gören Çanakkale Belediyesi standını zirvenin 2. gününde Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu'nun yanı sıra Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği temsilcileri de ziyaret etti.

Konuklarını Çanakkale Belediyesi standında ağırlayan Başkan Gökhan, yerel kalkınmaya yönelik hayata geçirilen projeler hakkında bilgi verdi. ÇAKOOP ve Troida Kadın Kooperatifi tarafından üretilen ürünleri de konuklarına tanıtan Başkan Gökhan, Çanakkale'nin yerel ürünlerinden takdim etti. 

Öte yandan Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay, tarım zirvesinde Yerel Kalkınma Çalışmaları başlığında bir sunum gerçekleştirdi. Mutluay sunumunda Çanakkale Belediyesi Yerel Kalkınma Biriminin gerçekleştirdiği yerel kalkınma proje ve faaliyetlerinin yanı sıra, ÇAKOOP ve Troida Kadın Kooperatifi çalışmaları hakkında da bilgilendirmede bulundu. Sunumunu sürdüren Mutluay, yerel kalkınmanın önünde bulunan engellerin nasıl aşılabileceğine ilişkin çözüm önerilerine ilişkin değerlendirmede bulundu.  


01.10.2021 16:22