Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Tarımsal Kalkınma Zirvesi Başladı


Tarımsal Kalkınma Zirvesi Başladı

“CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi” 30 Eylül 2021 Perşembe günü İstanbul Avrasya Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

CHP'li 160 belediyenin yanı sıra, 300'ün üzerinde tarım kooperatifinin katılımı ile düzenlenen zirveye Çanakkale Belediyesi de yerel kalkınma projeleri ve kooperatifleri ile katılım gösterdi. 30 Eylül -2 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek tarım zirvesine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Turan Ünüvar ve İrfan Mutluay, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, ÇAKOP Başkanı Ali Rıza Berkit, Troida Kadın Kooperatifi Başkanı Nazmiye Gök ve kooperatif yönetimi katıldı.

Tarım zirvesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve üreticilerin yaptığı açılış konuşmaları ile başladı. Ardından Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Orhan Sarıbal'ın “CHP'li Belediyelerin Tarım, Kırsal, Sosyal Hizmet Çalışmaları” sunumu ve CHP Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın'ın Sarıbal ile birlikte gerçekleştirdiği “CHP İktidarında Tarım” başlıklı sunumu düzenlendi.  

Sunumların ardından zirvede söz alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, ülke tarımının sorunlarına değinerek, çözüm önerilerini sıraladı. Konuşmaların ardından program, zirve kapsamında düzenlenen tarım fuarı açılışı ile devam etti. Katılımcılar, kurdele kesimi ile açılışı gerçekleştirilen fuarda yer alan stantları gezerek yerel kalınmaya yönelik gerçekleştirilen projeleri incelediler. 

Tarım zirvesinde yerel kalkınmaya yönelik hayata geçirdiği proje ve yatırımlar ile yer alan Çanakkale Belediyesi de fuar alanında açtığı stantta Tohum Sandığı, Üretici Pazarı, Aromatik Bitki Parkı, Halkın Bakkalı projeleri ile yer aldı.  ÇAKOP ve Troida Kadın Kooperatifi'nin de tanıtımının yapıldığı Çanakkale Belediyesi bölümünü CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal ve Belediye Başkanları ile birlikte ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sergilenen ürünleri inceleyerek Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'dan Çanakkale Belediyesinin yerel kalkınma projeleri ve kooperatif faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı. 

Ülke tarımının sorunlarının ve çözüm önerilerinin ele alındığı zirve kapsamında düzenlenen fuar alanında yer alan Çanakkale Belediyesi, yerel kalınmaya ilişkin hayata geçirdiği projelerin yanı sıra düzenlenen faaliyetleri tanıtacak.  


30.09.2021 15:22