Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Tip 1 Diyabetli Çocuklar Seramik Atölyesi 11 Eylül'de Başlayacak


Tip 1 Diyabetli Çocuklar Seramik Atölyesi 11 Eylül'de Başlayacak

Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan “Gelenek ile Geleceğin ‘Çanakkale Seramikleri’ Buluşması” Tip 1 Diyabetli Çocuklar Seramik Atölyesi, 11-26 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.

Katılımın yalnızca Çanakkale il sınırı içinde yaşayan Tip 1 Diyabetli çocuklara yönelik olduğu etkinlikler; 11-12, 18-19, 25-26 Eylül 2021 Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere 3 hafta sonu Çanakkale Seramik Müzesi bahçesinde pandemi kriterlerine uygun olarak ve sosyal mesafe gözetilerek gerçekleştirilecek. Akademik Danışmanlığını Doç. Dr. Yeşim Zümrüt ve Dr. Öğr. Üyesi Durmuş Doğan’ın yürüteceği atölyenin tasarım ve uygulama süreçleri ÇOMÜ-ÇASEM ve Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesi tarafından gerçekleştirilecek.13.00-17.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalarda çocuklar akranlarıyla birlikte kent kültürüne ait değerleri tanıyacak ve birlikte sanatsal bir üretimin içinde olacaklar.

Atölye boyunca ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi tarafından görevlendirilen diyabet hemşiresi çocuklara eşlik edecek. Seramik malzemelerinin tamamı ücretsiz olarak Çanakkale Belediyesi tarafından Seramik Müzesinde hazır bulundurulacak olup, atölyeye katılım ücretsizdir. Çocukların ürettiği seramikler üretim süreçleri tamamlandığında sergilenecektir.



07.09.2021 11:18