Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Başkan Gökhan Sosyal Konutlar Sakinleri İle Bir Araya Geliyor


Başkan Gökhan Sosyal Konutlar Sakinleri İle Bir Araya Geliyor

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Sosyal Konutlar sakinleri ile bir araya gelerek, bölgede gerçekleştirilecek kentsel yenileme projesine ilişkin ilişkin bilgilendirmede bulundu. 

Çataltepeliler Derneği’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantılarına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Özkan Vural, birim müdürleri ile Sosyal Konutlar sakinleri katıldı. 

Toplantıda Sosyal Konutlar Projesinde gelinen son durum hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Gökhan, konut sahiplerinden gelen soruları yanıtlarken, önerileri de not aldı. 

Yerinde kentsel yenileme ile gerçekleştirilmesi planlanan bilgilendirme toplantıları, Sosyal Konutlar sakinleri ile birlikte, pandemi kuralları nedeni ile gruplar halinde gerçekleştirilmeye devam edilecek.

Sosyal Konutlar Kentsel Yenileme Projesi Hakkında

Çanakkale Belediyesinin 14.02.2018 tarihli 6760 sayılı yazısı ile İsmetpaşa Mahallesi, Sosyal Konutlar Mevkiinde bulunan alanın, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında “riskli alan” ilan edilmesine yönelik hazırlanan riskli alan teklif dosyamız değerlendirilmesi için T.C. Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilmişti. 

Bu tarihten günümüze kadar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile koordineli bir biçimde, idaremizden talep edilen her çalışma tamamlanarak Bakanlığa teslim edilmiştir. Bu süreçte 18 Mart Üniversitesi ile ortak çalışma yapılarak karot numunesi sonrasında bina analizleri hazırlamak, şehir bütününde istenen verileri toplamak, “kentsel strateji belgesi” hazırlamak gibi pek çok faaliyet yürütülmüştür. 

Bakanlıkça; Söz konusu alana ilişkin yapılacak kentsel dönüşüm uygulamalarıyla ilgili değerlendirmenin Bakanlığın 24.04.2019 Tarih 90452 sayılı yazı ile daha önce yapıldığı ve teklife konu alanın “Riskli Alan” ilan edilmesine gerek olmaksızın 6306 Sayılı Kanun Kapsamında yapıların “Riskli Yapı” tespiti yaptırılarak tek tek dönüşümün mümkün olabileceği bildirilmiştir.

Bu konuda nisan ayı meclis oturumunda detaylı olarak sunum yapılmış, çalışmaların içeriği konusunda halkımız bilgilendirilmiştir. Bu kapsamda idaremizce söz konusu alanda uygulanacak proje üzerinde, Bakanlığın belirlediği ilkeler doğrultusunda revizyon çalışmaları yürütülmektedir.

Yapılması planlanan proje revizyonu sonrasında, belirlenen 3 ilkeden taviz verilmeden; 6306 sayılı kanun kapsamında yapıların “riskli yapı” tespiti yaptırılarak tek tek dönüşümün yapılabilmesi amacıyla hak sahiplerinin; 

•          Mevcut konumu, 

•          Mevcut katı, 

•          Mevcut cephe düzeni, 

•          Onaylı mimari projelerindeki m²’si korunarak “yeni öneri proje çalışması” ve alternatifleri konusunda çalışmalar hazırlanmış olup temmuz ayı itibariyle hak sahiplerine sunulmaya başlanmıştır. Hak sahiplerinden gelen görüş ve öneriler doğrultusunda projeye devam edilecektir.


13.07.2021 14:20