Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Kurban Bayramına İlişkin Bilgilendirme


Kurban Bayramına İlişkin Bilgilendirme

20 Temmuz 2021-23 Temmuz 2021 tarihleri arasındaki Kurban Bayramı süresince Çanakkale Belediyesi tarafından çeşitli önlemler alınırken, bayram sürecince geçerli olacak çeşitli uygulamaların da hazırlıkları tamamlandı.

Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda Çalışmalar Tamamlandı

Çanakkale Belediyesi tarafından altyapısı hazırlanmış olan İsmetpaşa Mahallesi Metin Oktay Caddesi üzerinde Eski Beton Santrali mevkiindeki Kurban Satış ve Kesim Alanında peron ve yol çizgileri çekildi. Ayrıca, alanın temiz ve hijyenik olması açısından da ilaçlama işlemleri tamamlandı.

Çanakkale Belediyesi, Kurban Satış ve Kesim alanında salgın hastalık riski nedeni ile kentlilerimizin sağlığını korumak ve daha sağlıklı bir ortamda kurban kesimlerini gerçekleştirebilmelerine olanak sağlamak amacı ile alanda gerekli tüm önlemler alınırken, ayrıca alanın çeşitli noktalarına da dezenfektanlar ve bilgilendirme/uyarı levhaları da yerleştiriliyor.

Ulaşım Önlemleri Alındı

Ayrıca, Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından da Kurban Bayramı süresince kentlilerimizin başta Kurban Satış ve Kesim Alanına ulaşım olmak üzere kent içi ulaşımın sorunsuz bir şekilde yürütülmesi adına gerekli önlemler alındı. Kentlilerimiz Ç8 ve Ç9 hatlarını kullanarak, Kurban Satış ve Kesim Alanına ulaşabileceklerdir. Kurban Bayramı süresince uygulanacak toplu taşıma sefer saatleri için ulasim.canakkale.bel.tr sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

Randevu Almayı Unutmayın!

Öte yandan; 20 Temmuz 2021-23 Temmuz 2021 tarihleri arasındaki Kurban Bayramı kapsamında, kentlilerin kurbanlarını sağlık, temizlik ve ibadet kurallarına uygun bir şekilde kesmeleri ya da vekaletle kestirmelerine yardımcı olmak, kurban satış ve kesim yerlerinin kurallarını belirlemek, kurban hizmetlerini yürütmek üzere; 19.06.2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 2021 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ gereğince çeşitli kararlar belirlenmiştir.

Özellikle pandemi sürecini de kapsayan önlemler gereği;

-Kurban Satış ve Kesim Alanında gerçekleştirilecek kesim işlemleri için Belediyemizin 444 17 17 numaralı Çağrı Merkezi veya İletişim Masalarından randevu alınması gerekmektedir. Randevusu bulunmayan kentlilerimiz Kurban Satış ve Kesim Alanında kesim yapamayacaktır.

-Kesim işlemleri 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşecek olup, sağlık tedbirleri gereği alana, her 15 dakikada bir 10 randevulu kişi alınacaktır.

-Kurban Kesim İşlemini gerçekleştirecek kurban sahibi kentlilerimize yalnızca 1 kişi refakat edebilecektir.

-Kurban Satış ve Kesim Alanına girişlerde HES kodu sorgulanması, el dezenfeksiyonu ve ateş ölçümü uygulaması yapılacaktır.

-Kurban Satış ve Kesim Alanında fiziki mesafenin korunması gerekmektedir.

-Alana, maskesiz olarak girilemeyecektir. Ayrıca, yine alanda el ile temas (tokalaşma) yapılmaması önem arz etmektedir.

-Alanda 8 metrekareye bir kişi (müşteri ve satıcı beraber) olacak şekilde düzenleme yapılacaktır.

-Kurban Satış ve Kesim Alanı içerisindeki yoğunluğun azaltılması amacıyla içeride bulunan vatandaşların en kısa sürede alışverişlerini ve işlemleri tamamlaması önemle rica olunur


12.07.2021 14:42