İZSU ve İSU Yetkililerinden Güzelyalı-Dardanos İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine Teknik Ziyaret

İzmir ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlükleri'nin yetkilileri belediyemizin önemli çevre yatırımlarından biri olan Güzelyalı-Dardanos İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine teknik ziyarette bulundu.

İZSU ve İSU'dan gelen teknik heyet, Türkiye'de bir ilk olan Sabit Film Entegreli Aktif Çamur prensibi ile çalışan Güzelyalı-Dardanos İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinde detaylı incelemelerde bulunarak, Belediyemizin teknik ekibinden de buradaki çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.

Heyet ayrıca, diğer atıksu ve atık çamuru bertaraf çalışmalarına ilişkin, enerjisini güneşten aldığımız Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Solar Atık Çamuru Kurutma Tesisi ile Güneş Enerji Santralinden oluşan entegre çevre yatırımlarımız hakkında da bilgi sahibi oldu.

09.06.2021 14:58