Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Başkan Gökhan Mekanik ve Biyolojik Arıtma Tesisini Ziyaret Etti


Başkan Gökhan Mekanik ve Biyolojik Arıtma Tesisini Ziyaret Etti

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Düzenli Depolama tesisini ziyaret etti.

4 Haziran 2021 Cuma günü gerçekleştirilen ziyarette Başkan Gökhan'a Belediye Başkan Yardımcısı Özleyiş Çetin ve Temizlik İşleri ve ÇAKAB Birlik Müdürü Aysun Kavcar da eşlik etti. İlk olarak çalışma ofisinde SUEZ Çanakkale RR Atık Hizmetleri A.Ş Genel Müdürü Metin Suadiyeli ve firma yetkilileri ile bir araya gelen Başkan Gökhan, alanda gerçekleştirilen yatırım ve projelere ilişkin bilgi aldı.

Ardından Düzenli Depolama Tesisi içerisinde yer alan EKAY tesisleri kapsamında yapımı tüm hızı ile devam eden Mekanik ve Biyolojik Arıtma Tesisi inşaat alanında incelemelerde bulundu. ÇAKAB ve firma yetkilileri eşliğinde tesisi gezerek incelemelerde bulunan Başkan Gökhan, inşaat çalışmalarının yanı sıra tesisin tamamlanmasının ardından nasıl işleyeceği hakkında da bilgi aldı.

SUEZ Çanakkale RR Atık Hizmetleri A.Ş tarafından Sıfır Atık Projesine paralel olarak %100 geri dönüşüm hedefi ile işletilecek olan Mekanik ve Biyolojik Arıtma Tesisi, tüm ÇAKAB Havzasına hizmet verecektir. Proje kapsamında Mekanik ve Biyolojik Arıtma'nın yanı sıra en son teknolojiler ile sürdürülen 'Depo Gazından Enerji Üretimi', 'Sızıntı Suyu Arıtımı' Evsel ve Ambalaj Atıklarının Toplanması', 'Atıkların Düzenli Depolanması' 'Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama' 'Tıbbi Atıkların Yönetimi' faaliyetleri de gerçekleştirilmektedir.


04.06.2021 14:11