Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Müsilajın Etkileri ve Çözüm Önerileri Konuşuldu


Müsilajın Etkileri ve Çözüm Önerileri Konuşuldu

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Marmara Denizi'ni etkisi altına alan müsülajın etkileri hakkında bilgilendirme amacı ile düzenlenen panele katıldı. 

Tarım ve Orman Bakanlığı, ÇOMÜ ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ortaklığında online olarak düzenlenen “Müsilajın Ekolojik, Ekonomik, Sosyal Etkileri ve Çözüm Önerileri”  paneline Başkan Gökhan'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları ile ilgili teknik personel de katılım gösterdi. 

Panele, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahsen Yüksek, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Daire Başkanı Doç. Dr. Mahir Kanyılmaz, ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Prof. Dr. Adnan Ayaz, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) İl Koordinatörü Recai Başaran, GMKA Çanakkale Yatırım Destek Ofisinden Uzman Petek Eğerci Coşkun ve ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Büyükateş  de konuşmacı olarak katıldı.

Müsilajın denizel ekosisteme verdiği zararların ve sosyo-ekonomik etkilerinin yanı sıra çözüm önerilerinin de masaya yatırıldığı panelde söz alan Başkan Gökhan, Çanakkale Belediyesinin müsilaj ile mücadelede üstüne düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduğunu ifade etti. 



07.06.2021 10:16