Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı


Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Savaşlar ve işgallerle geçen, acıyla yoğrulan bir sürecin ardından, bir milletin hep birlikte ayağa kalkışının, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yol göstericiliğinde milli mücadele ateşini yakışının yıl dönümü ve bu yönüyle tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir 19 Mayıs 1919.

Samsun’dan başlayan ve kısa sürede tüm yurdu saran, milli egemenlik bilinci ile birlikte verilen kurtuluş mücadelesi, hürriyetin, çağdaşlığın, bilimin, kalkınmanın, bir olmanın ve özgür bir ulus olmanın rehber edinildiği destansı bir yolculuğun başlangıcı olmuştur. Ve bu yolculuk, Türk milletinin bağımsızlığına, özgürlüğüne olan düşkünlüğü ve yüreklerindeki vatan sevgisinin yüceliği ile sürdürülmüştür.

Tüm memlekete dalga dalga yayılan milli egemenlik ışığını ancak ve ancak gençlerin geleceğe ve ileriye taşıyacağına işaret eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ise, bu anlamlı tarihin sorumluluğunu “Tüm ümidim gençliktedir” diyerek, onlara emanet etmiştir. Dolayısıyla bugün, gençlerimizin de bayramı ve bu kıymetli emanetin sorumluluğunu hatırlama günüdür. Bugün gençlerimize düşen; geçmişteki milli mücadele günlerinin en önemli siperi olan vatan sevgisini, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını, tarihten alınan dersleri ve geleceğe atılacak güvenli adımlar adına çağdaşlığı, eğitimi, bilimi, sanatı, sporu, insan haklarını kendilerine rehber edinmeleridir. Bu yolda gençlerimize destek olmak, onlara fırsat eşitliklerini, kendilerini özgürce ifade edebilecekleri ve geliştirebilecekleri alanları sunmak, geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlamak da yetişkinlerin önemli görevleri arasındadır.

Sevgili genç arkadaşlarım;

Her anlamda zorlu ve yıpratıcı olan pandemi sürecinin sizleri de çok derinden etkilediğini çok iyi biliyorum.

Eğitim hayatları sekteye uğrayan, iş yaşamından, üretimden, sanattan, sosyal hayattan, arkadaşlarından ve pek çok şeyden mahrum kalan gençlerimizin yaşadığı zorlukları tahmin edebiliyorum.

Ayrıca maalesef ülkemizin eğitim, ekonomi, genç işsizlik gibi içinde bulunduğu kötü tablo, gençlerin geleceğe dair kuracağı güzel hayalleri de etkiliyor.

Yaşamlarınızın en kıymetli, en üretken, en keyifli zamanlarını gelecek kaygısıyla geçirmek zorunda bırakıldığınız zor zamanlardan geçiyoruz.

Müthiş bir beyin göçü yaşıyoruz. Zeki, çalışkan, üretken gençlerimiz maalesef geleceklerini, onlara maddi manevi daha insani yaşam olanaklarını sunan başka ülkelere göç ederek aramak zorunda kalıyorlar.

Öte yandan, bu sene 102. yıl dönümünü kutlayacağımız Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı da içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde geçirmemiz dolayısıyla, gençlerimizle ve kentlilerimizle bir arada kutlayamayacak olmanın burukluğunu yaşıyoruz.

Salgına yönelik tüm önlem ve kurallara uyarak, kısa sürede bu dönemi geride bırakmayı, geçmiş yıllarda olduğu gibi gençlik konserlerimizde, rengarenk etkinliklerimizde değerli kentlilerimizle bir arada olarak bu kıymetli bayramımızı coşkuyla kutlamayı yürekten diliyorum.

Bundan 102 yıl önce Samsun’da yakılan milli mücadele ateşinin ilk günkü heyecanıyla, başta yarınlarımızın mimarı gençlerimizin ve hepimizin en kıymetli ulusal miraslarından olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı




18.05.2021 14:10