Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Soma'da Hayatını Kaybeden Maden İşçilerimiz İçin Anma Mesajı

13 Mayıs 2014, tam 301 madencimizi kaybettiğimiz ve ülkemizin en büyük maden facialarından birinin yaşandığı tarih olarak hafızalarımıza kazınmıştır. Manisa Soma’da yaşanan bu faciada kaybettiğimiz emekçi kardeşlerimizin acısı ise halen çok tazedir. Bugüne kadar çok sayıda emekçiyi yitirdiğimiz maden kazaları yaşansa da Soma bir sembole dönüşmüştür. Bu kadar fazla sayıda kaybın yaşandığı bu facia iş güvenliğinin ve zorlu çalışma koşullarında insan hayatının önemini bir kez daha sorgulatmıştır hepimize.

Dünyanın en eski ve en zorlu mesleklerinden biri olan madencilik için alın teri döken, yerin metrelerce altında zorlu şartlarda çalışan hiçbir madencimizi bir daha böylesi acı kazalara, facialara kurban vermemeyi yürekten temenni ediyor, Soma maden faciasında kaybettiğimiz tüm emekçi kardeşlerimizi rahmetle anarak, acılı ailelerine bir kez daha sabırlar diliyorum.

Ülgür Gökhan

Çanakkale Belediye Başkanı