Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Başkan Gökhan Teknik İnceleme Gezilerine Devam Ediyor


Başkan Gökhan Teknik İnceleme Gezilerine Devam Ediyor

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesinin kent genelinde gerçekleştirdiği çalışmaları yerinde incelemek amacı ile düzenlediği teknik inceleme gezilerine devam ediyor. 

Başkan Gökhan, 10 Mayıs 2021 Pazartesi günü gerçekleştirdiği teknik inceleme gezisi kapsamında ilk olarak Esenler Mahallesi'nde bulunan Aromatik ve Tıbbi Bitkiler Parkı'nı ziyaret etti. Teknik ekip eşliğinde hem koleksiyon bahçesi hem de anaç bitki üretim alanından oluşan parkta yapılan çalışmalara ilişkin incelemelerde bulunan Başkan Gökhan, parkta ekimi gerçekleştirilen ve anaç üretimi yapılan bitkilere ilişkin bilgi aldı. 

Aromatik ve Tıbbi bitkilerin üretilip çoğaltılması ve bu bitkilerden ürün elde edilmesi amacı ile hayata geçirilen park alanında; ekinezya, lavanta, biberiye, ölmez otu (altın otu), kekik, limon melisa, tıbbi nane, lavantin, papatya, vetiver ve şekerotu başta olmak üzere 45 farklı tür aromatik ve tıbbi özellikli bitki çeşidi yer alıyor.

Teknik inceleme gezisini sürdüren Başkan Gökhan'ın bir sonraki durağı, Esenler Mahallesi'nde yapımı tüm hızı ile süren Halkın Bakkalı hizmet binası oldu. Çanakkale Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği binasının yanında bulunan alanda yapımı devam eden inşaatı gezen Başkan Gökhan, binanın ilerleyişi hakkında bilgi aldı. 

Başkan Gökhan ardından Yeni Mezarlık alanını ziyaret ederek, burada mezarlık personeli ile bir araya geldi. Pandemi sürecinin en başından bugüne, büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdüren Cenaze İşleri personeli ile bir araya gelen Başkan Gökhan, teşekkürlerini iletti. Mezarlık ve gasilhane binasında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgi alan Başkan Gökhan, mezarlık alanının genişletilmesine yönelik planlamalara ilişkin de teknik personel ile görüş alışverişinde bulundu. 

Başkan Gökhan son olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü hizmet binası karşısında yer alan sera alanlarını ziyaret etti. Teknik ekip eşliğinde alanda incelemelerde bulunan Başkan Gökhan, seralarda yer alan bitkiler ve üretim süreçlerine ilişkin bilgi aldı.   


10.05.2021 16:00