Zabıta Ekipleri Gıda Denetimi ve Pide Kağıdı Dağıtımı Gerçekleştirdi

Çanakkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı denetim ekiplerince Ramazan Ayında da gıda ürünlerine yönelik denetimler gerçekleştiriliyor.

Çanakkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gıda işletmelerine yönelik rutin olarak düzenlenen gıda denetimlerin yanı sıra, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte özellikle fırınlara yönelik de denetimler gerçekleştiriliyor.

Gıda Mühendisleri eşliğinde zabıta ekipleri  tarafından düzenlenen denetimler kapsamında, ekmek ve pidelerin belirlenen gramajlara uygun olup olmadığı denetlenirken, hijyen konusunda da incelemeler yapılıyor.

Zabıta ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerin yanı sıra, salgın hastalık sürecinde kentlilerin sağlığının korunması, üretilen ekmek ile pidelere hijyen kurallarına uygun olarak ulaşılabilmesi amacı ile kentteki tüm fırınlara pide kağıdı dağıtımı gerçekleştirdi.

Zabıta ekiplerince gerçekleştirilen pide kağıdı dağıtımı ile kentliler, Ramazan Ayı boyunca daha hijyenik koşullarda fırınlardan pide temin edebilecek.

27.04.2021 15:39