Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Başkan Gökhan Teknik İnceleme Gezisinde


Başkan Gökhan Teknik İnceleme Gezisinde

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje ve yatırımları yerinde incelemek amacı ile gerçekleştirdiği teknik inceleme gezilerine devam ediyor. 

Başkan Gökhan, teknik ekip eşliğinde 26 Mart 2021 Cuma günü gerçekleştirdiği teknik inceleme gezisi kapsamında ilk olarak Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binasında yeniden başlayan çalışmaları yerinde inceledi. Yüklenici firma yetkilileri ile bir araya gelen Başkan Gökhan, ilk olarak inşaat alanında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi alırken, ardından inşaat alanını gezerek incelemelerde bulundu.

Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binasında yeniden başlayan çalışmalar kapsamında mekanik, elektrik ve mimari işlerin yanı sıra detaylar ile ilgili malzeme onayları alınarak malzemelerin temin süreci devam etmektedir. Daha önceki süreçte yapılmış olan elektrik imalatlarına ilişkin yapılan testler de sürdürülmektedir. Mekanik işlerde önemli ana kalemlerden olan klima, havalandırma, aspiratör, kojenerasyon cihazı, chiller grubu, soğutma kulesi, sifonik yağmur inişleri ve chilled beam hava dağıtım sistemlerinin onayları yapılmış ve temin süreci başlamıştır. Bina içerisinde proje değişikliğinden kaynaklanan mekanların yeniden düzenlemeleri yapılmaktadır. İnşaatın bugün itibari ile ilerleme puanı yüzde 52 olarak görülmektedir.   

Başkan Gökhan, Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binasının ardından Çanakkale Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisini ziyaret etti. Enerji dostu çalışma prensibi ile ülkenin sayılı ve örnek yatırımlarından biri olan İleri Biyolojik Atık su Arıtma Tesisinde gerçekleştirilen faaliyetleri yerinde inceleme fırsatı bulan Başkan Gökhan, öte yandan Ar-Ge ekibi tarafından hazırlanan çevre dostu yeni projeler hakkında da detaylı bilgi aldı.  

Başkan Gökhan'ın teknik inceleme kapsamındaki son durağı Fevzipaşa Mahallesi oldu. Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Ramazan Işıldak ile birlikte mahalleyi gezerek yapılacak düzenlemelere ilişkin bilgi alan Başkan Gökhan, mahalle sakinleri ile de sohbet ederek sorunlarını dinledi. 




26.03.2021 17:18