Duyuru

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 12.nci.maddesine göre, Belediye sınırları ile mücavir alanları içinde yapılan her türlü ilan ve reklam, ilan ve reklam vergisine tabidir. Bu nedenle 1 Ocak ile 31 Ocak tarihleri arasında yeni asılan veya yaptırılan reklamlar için Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelir Birimi'ne İlan ve Reklam Vergisi Beyannamesi verilmesi zorunludur. Beyanlarında adres ve miktar değişikliği olmayan mükelleflerin de beyanları aktarılarak yılda iki eşit taksitte Mayıs ve Kasım ayları ödenmek suretiyle tahakkuklandırılacaktır.

İlan ve Reklam Vergisi Tarife ve Nisbeti:

1- İlan ve Reklam amacıyla dağıtılan her türlü broşür, katalog, duvar takvimi, biblolar veya benzerlerinin her biri için,

2- Dükkan, ticari, sanayi müessese ve serbest meslek erbabınca çeşitli yerler asılan ve takılan her çeşit levha, yazı ve resim gibi sabit bütün ilan ve reklamların beher metrekaresinden,

3- Motorlu taşıt araçlarının içine veya dışına konulan ilan ve reklamların beher metrekaresinden,

4- Işıklı veya projeksiyonlu ve elektronik kayan yazılı ilan ve reklamlardan her metrekaresi için yıllık olarak beyan verilmesi rica olunur.

Ödeme Bilgileri

İlan reklam vergisi;

- Çanakkale Belediyesi veznelerine,

- Çanakkale Belediyesi Vakıflar Bankası Truva Şubesi

- IBAN:TR180001500158007306677005 nolu hesap numarasına

- Çanakkale Belediyesi 229067 nolu Posta Çeki hesabına yatırılabilir.

Bilgi ve Danışma İçin İletişim Bilgileri:

444 17 17 numaralı Çağrı Merkezimizden 2215, 2217 veya 2218 dahili numaralarını tuşlayarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.

İlan ve Reklam Vergisi Beyanname Formunu indirmek için TIKLAYINIZ

04.01.2021 11:56