Başkan Gökhan, Barajı Besleyen Ana Arterleri Yerinde İnceledi

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kuraklık tehlikesi altında bulunan Atikhisar Barajı’nı besleyen ana arterleri yerinde inceledi.

Özellikle son yıllarda yağışların mevsim normallerinin altında kalması, ormanlarda yaşanan tahribatlar, kirli enerji yatırımları ve iyice gün yüzüne çıkan küresel ısınma ile birlikte kentimizin tek içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılandığı nokta olan Atikhisar Barajı'ndaki su seviyesinde ciddi bir düşüş yaşanıyor. Atikhisar Barajı’ndaki son durumu yakından takip eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da son olarak teknik ekip ile birlikte gerçekleştirdiği inceleme gezisinde, barajı besleyen ana arterlerin son durumuna ilişkin bilgi aldı. Başkan Gökhan, kentin tek içme ve kullanma suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı için suyun tasarruflu kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

31.12.2020 15:08