Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 5 Aralık Kadın Hakları Günü Mesajı


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 5 Aralık Kadın Hakları Günü Mesajı

Toplumların gelişmişlik ve çağdaşlık düzeylerinin en önemli ölçeklerinden biri de o toplumdaki kadın-erkek tüm bireylerin eşitliğidir. Tüm bireylerin, toplumsal konulardaki ortak söz hakkı ve ortak hareketi, gelişimi ve ilerlemeyi de beraberinde getirmektedir.

Bugüne baktığımızda evrensel bir sorun olan kadına yönelik şiddetin yanı sıra, dünya üzerinde kadınların söz haklarının dahi olmadığı pek çok topluluk da bulunmaktadır. Oysaki, fikir ve devrimleri ile bugün bile hayranlık uyandıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; bundan yıllar önce, 5 Aralık 1934'te, Avrupalı kadınların bile çok öncesinde Türk kadınının siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkına sahip olmasını sağlamıştır.

Kadınların yönetim ve siyasi hayatta var olması aynı zamanda onların hak ve özgürlükleri adına da çok önemli bir kazanımdır. Ulu Önderin başlattığı bu çok kıymetli süreç ile birlikte, kadınların temel hak ve özgürlüklerinin daima korunarak ilerlemesini, toplumun vazgeçilmez bireyleri olan kadınlarımızla hayatın her alanında ve dünyanın her noktasında daima yan yana, omuz omuza yürüyebilmemizi temenni ederek, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutluyorum.

Saygılarımla


Ülgür Gökhan

Belediye Başkanı


04.12.2020 15:03