Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Hepimiz çeşitli fiziki farklılıklarla dünyaya geliyoruz. Bu çeşitliliğin yanı sıra, fiziksel veya mental açıdan engellilik durumu bulunan kişilerle de aynı dünyayı paylaşıyoruz. Ne acıdır ki, günümüzde dahi aynı havayı soluduğumuz engelli kardeşlerimiz “farklı ve öteki” olarak görülmeye devam etmekte, yaşam şartları açısından çeşitli zorluklar yaşayan bu vatandaşlarımız için en büyük engel, onları görmezden gelerek, desteksiz bırakarak ve ötekileştirilerek yaratılmaktadır.

“Farklı” dediğimiz veya ötekileştirdiğimiz her engelli kardeşimiz; aslında herkes gibi bir hikayesi olan, aslında herkes gibi insan olan, aslında herkes gibi olandır. Onu farklı kılan tek şey fiziksel veya mental olarak sahip olduğu engelin kendi üzerinde yarattığı kısıtlama ve en zoru da ona 'farklı' olarak bakan gözlerle muhatap olmasıdır.

İnsan olmanın erdemi gereği en fazla özveriyi ve empatiyi hak ettiklerini düşündüğüm engelli kardeşlerimize ve onların ailelerine uzatacağımız her el, omuzlarından kaldıracağımız her yük, topluma ve sosyal hayata kazandıracağımız her engelli birey, toplum paydaşlarının birlikteliği ve kardeşliğine büyük katkılar sunacağı gibi toplumu her anlamda yüceltecek kazanımlar da oluşturacaktır.

Çanakkale Belediyesi olarak her zaman bir arada olmaktan, onlara ve ailelerine kucak açmaktan büyük mutluluk duyduğumuz engelli kardeşlerimiz için biz hep burada olacağız. Onlar için konforlu bir kent yaşamı sunmaya, sosyal hayatta bir arada kalmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, tüm engelli kardeşlerimize sağlıklı ve engelsiz bir yaşam diliyor, hepsine bir kez daha sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Ülgür Gökhan

Belediye Başkanı



02.12.2020 15:21