Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 19 Kasım Çocuğa Yönelik Cinsel İstismarı Önleme Günü ve 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 19 Kasım Çocuğa Yönelik Cinsel İstismarı Önleme Günü ve 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı

Toplumlardaki en küçük, savunmasız ve korunmaya muhtaç bireyler olan çocuklarımız hem gözbebeklerimiz hem de geleceğimizin temsilcileridir. Onları korumak ve kollamak, her koşulda onlar için en iyi olanı düşünmek ve bunu onlara sunmak, yetişkinlerin en önemli görevleri arasındadır.

Çocuklarımız hızla geçen zaman ile büyürken, bu süreci sağlıkla ve esenlikle geçirebilmeleri için onların da doğuştan sahip oldukları haklar vardır elbet. Örneğin Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesine göre eğitim, sağlık, vatandaşlık gibi konular başta olmak üzere çocuklarımızın pek çok temel hakları vardır; tıpkı yetişkinler gibi. Bu haklar arasında en dikkat çeken ve en fazla üzerinde durulması gereken maddelerden biri ise, çocukların istismar ve ihmalden korunma haklarıdır.

Yetişkinlerin himayesindeki küçük bedenleri her türlü şiddet ve istismardan, ayrımcılıktan uzak tutmak, onların çocukluklarını yaşamalarına olanak sağlamak, her türlü haktan eşit olarak yararlanmalarına zemin hazırlamak gerekmektedir. Onların omuzlarına acı travmalar, ağır yükler ve sorumluluklar yüklemek yerine; heybelerine çocukluklarının neşesini, geleceğin umudunu ve bir toplumun sevgi ve şefkatini doldurmalıyız.

Ailesine, topluma, geleceğe faydalı yetişecek her çocuğun ruhen ve fiziken sağlıkla yetişmeye, istekleri ve kapasiteleri doğrultusunda eğitim görmeye, hangi dil, din ve ırktan olursa olsun tüm akranlarıyla eşit ve adil bir dünyada büyümeye hakkı vardır. 19 Kasım Çocuğa Yönelik Cinsel İstismarı Önleme Günü ve 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesiyle çocuklarımızın bu haklarını yeniden hatırlamaya ve hatırlatmaya, bu konuda oluşturulacak farkındalık ile geleceğimizin yetişkinleri olan çocuklarımıza umut ve güzellikler dolu bir dünya bırakabilmemizi temenni ediyorum.


Saygılarımla

Ülgür Gökhan

Belediye Başkanı


18.11.2020 14:05