Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Ata'mızı Saygı, Minnet ve Özlem ile Anıyoruz…


Ata'mızı Saygı, Minnet ve Özlem ile Anıyoruz…

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 82. yıldönümünde düzenlenen törenlerle anıldı.

Saygı, minnet ve özlem ile andığımız Ata’mız için Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Vali İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay başta olmak üzere kent protokolü, kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri erkan ve kentliler katıldı. Tören, Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlarken, saatler 09.05’i gösterdiğinde ise tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale’de de hayat durdu. Siren sesi ile birlikte Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk için iki dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, ardından ise İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar ve şiir okumaları da gerçekleşti.

Belediye Çalışanları da Ata’yı Andı

Öte yandan, Çanakkale Belediyesi önünde de anma töreni düzenlendi. Çanakkale Belediyesinin Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve çalışanları Ulu Önder için iki dakikalık saygı duruşunda bulunurken, anma töreni İstiklal Marşı’nın okunması ile son buldu.


10.11.2020 13:50