Saat Kulesi'nde Tadilat Çalışması Gerçekleştirildi

Çanakkale Belediyesi Etüt ve Proje Müdürlüğü ekipleri, Saat Kulesi’nde tadilat çalışması gerçekleştirdi.

Çanakkale’nin önemli tarihsel mirasları arasında yer alan Saat Kulesi’nde meydana gelen yıpranma ve aşınmaların önlenmesi amacı ile Etüt ve Proje Müdürlüğü ekiplerince tadilat çalışması yapıldı. Çalışma kapsamında ekipler, Saat Kulesi’nde meydana gelen aşınmalar nedeni ile meydana gelebilecek herhangi bir olumsuz durumun oluşmasını engellemek amacı ile kubbede yerinden oynamış taşlar, basit sıva uygulaması ile sağlamlaştırdı.

Kentimizin anıtsal yapıları arasında yer alan Saat Kulesi’nde gerçekleştirilen tadilat çalışmaları Çanakkale Belediyesi KUDEB (Koruma Uygulama ve Denetim Büroları) denetiminde, aslına uygun bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

07.10.2020 15:48