Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Üzerinde yaşadığımız vatan toprakları tarih boyunca nice savaşlara sahne olsa da Türk Milletinin ruhundaki vatanseverlik, kahramanlık ve bağımsızlık arzusu her savaştan üstün gelmiştir. Geçmişten günümüze vatan savunmasında canlarını ortaya koyan ve bu uğurda şehit veya gazi olan sayısız ve pek çoğu isimsiz kahramanla doludur tarihimiz.

Bu kahramanlarımızı anmak ve onurlandırmak adına da sahip olduğu dehası ve vatan sevgisi ile bir millete önderlik eden Mustafa Kemal ATATÜRK'e 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce “Gazi” unvanının verildiği tarih olan 19 Eylül, Gaziler Günü olarak ilan edilmiştir.

Bugün gazilerimizin yaşadığı sorunlara büyük bir empati ile yaklaşmak gerekiyor. Bizlerin; güvenle, özgürce yaşayabilmesi için hiç düşünmeden vazifeye atılıp, canlarından bir parçalarını veren gazilerimizin  haklarını ödeyemesek de kaybettiklerini geri veremesek de, onlara olan minnetimizi ifade etmenin en güzel yolu gerekli yasal düzenlemelerle hak ettikleri imkanları sunmak, gereken her türlü desteği ve kolaylığı sağlamaktır.

Bir milletin bağımsız ve hür bir şekilde yaşayabilmesi, var olabilmesi için bir yanları hasta, yaralı, eksik kalsa da göstermiş oldukları kahramanca mücadeleleri ile vatan toprağını bir ve bütün kılan tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, geçmişten günümüze tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılmış olan tüm gazilerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum.

Gaziler Günü Kutlu Olsun…


Saygılarımla

Ülgür Gökhan

Belediye Başkanı




19.09.2020 13:05