Anafartalar Zaferi'nin 105'inci Yıl Dönümü Kutlandı

10 Ağustos Anafartalar Zaferi'nin 105'inci yıl dönümü, Gelibolu Yarımadası'ndaki Conkbayırı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Törene, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Vali Yardımcısı ve Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Süleyman Canpolat, Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Cem Edip Avcı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Avustralya Hükümeti adına Avustralya Askeri Ateşesi Albay Richard Campbell, Birleşik Krallık temsilcisi Albay Piers Strudwick katıldı.

Törende, Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapılırken, Şehitler anısına da saygı duruşunda bulunuldu. Tören, şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualar ile sona erdi.

'Ben Binbaşı Ali Faik Bey Sergisi' Açıldı

Boğazı geçemeyeceklerini anlayarak karadan çıkarma yapmaya çalışan İtilaf Devletlerinin umutlarının yok edildiği Anafartalar Zaferi'nin 105. Yıldönümünde, Conkbayırı'nda gerçekleşen törenin ardından, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde 'Ben Binbaşı Ali Faik Bey Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Sergi'nin açılış törenine, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Süleyman Canpolat, Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Cem Edip Avcı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Şehit Binbaşı Ali Faik Bey'in torunu Erdal Kabatepe katıldı.

Törende, gerçekleştirilen açılış konuşmaların ardından 'Şehit Binbaşı Ali Faik Bey Belgesel' gösterimi yapıldı. Belgeselin ardından Şehit Binbaşı Ali Faik Bey'in kişisel eşyalarının yer aldığı 'Ben Binbaşı Ali Faik Bey Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

10.08.2020 16:27