Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikler İle Kutlandı


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikler İle Kutlandı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Tarihi Gelibolu Yarımadası ve Çanakkale'de düzenlenen bir dizi etkinlik ile kutlandı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak Şehitler Abidesi'nde anma töreni gerçekleştirdi. Törene Vali İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ile askeri ve sivil protokol üyeleri katıldı. Vali İlhami Aktaş'ın Şehitler Abidesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam ederken, okunan duaların ardından şehit mezarlarına karanfil bırakılmasıyla son buldu.

Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törenin ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, İskele Meydanında düzenlenen kutlama programı ile devam etti. Vali İlhami Aktaş, Belediye Meclis Üyesi Süleyman Canpolat ve  protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleşen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Program, Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar, sinevizyon gösterimleri ve okunan dulalar ile gece boyunca devam etti.  



16.07.2020 10:39