Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Daha Yeşil Bir Kent İçin Çalışmalar Sürüyor


Daha Yeşil Bir Kent İçin Çalışmalar Sürüyor

Çanakkale Belediyesi, kentin bereketli topraklarında üretimi canlandırmaya, bununla birlikte yeşil ve sosyal alanların sayısını artırmaya yönelik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Bu kapsamda, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından kentin çeşitli noktalarında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Gökhan da teknik ekipten çalışmalara ilişkin bilgiler aldı. Başkan Gökhan, kentin çeşitli noktalarında ekimi gerçekleştirilen karakılçık başta olmak üzere çeşitli buğday ve bitki çeşitlerinin dikim alanlarını, Esenler Mahallesinde bulunan Yörem Meyve Bahçesini Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay ve teknik ekip ile birlikte ziyaret ederek, bu alanlardaki son duruma ilişkin bilgiler aldı.

Başkan Gökhan ayrıca, İsmetpaşa Mahallesinde yer alan yeni kentsel gelişim bölgesinde yapılacak olan yeni park alanını da inceleyerek teknik ekipten bilgi aldı. Yeni park çalışmasında, açık yeşil alanlar, fitness ve çocuk oyun alanları, basketbol sahası ile piknik alanlarının yer alması planlanıyor.

Teknik inceleme gezisi kapsamında Başkan Gökhan, Esenler Mahallesi Sadi Fenercigil Caddesi üzerinde uygulamasına başlanan ve toplam 13 bin 982 metrekarelik alana sahip Aromatik ve Tıbbi Bitkiler Parkındaki çalışmaları da yerinde inceledi. Çalışmalar doğrultusunda bu park da hem koleksiyon bahçesi hem de anaç bitki üretim alanından oluşacak. Doğal formların hakim olduğu Aromatik ve Tıbbi Bitkiler Parkında ıtırdan lavantaya, ıhlamurdan Bayramiç Beyazına kadar bölgemizde yetiştirilmeye elverişli 30'dan fazla aromatik ve tıbbı bitki türü kullanılacak. Aynı alan içerisinde üretim alanında bulunan bitkilerden alınan ürünlerin sergileneceği tanıtım ve satış ofisi de yer alacak.

Haberin videosunu izlemek için TIKLAYINIZ...


16.05.2020 15:31