Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Koronavirüs Salgın Riskine Karşı Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor


Koronavirüs Salgın Riskine Karşı Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Çanakkale Belediyesi, tüm dünyayı etkisi alan Koronavirüs (Covid-19) salgın hastalığına ilişkin, ülkemizde ilk vakanın açıklanmasının hemen ardından hızlı bir şekilde başlattığı çalışmalarını sürdürüyor.

Halk sağlığına yönelik çalışmalarını kentin her noktasında ve çeşitli konu başlıklarında gerçekleştiren Çanakkale Belediyesi, kentin cadde ve sokakları, kent mobilyaları, bankamatikler, Belediye Hizmet Binaları ve Hizmet Birimleri, pazaryerleri gibi başta kentlilerin ortak kullanım alanları ve noktaları olmak üzere kent genelinde kapsamlı ve düzenli bir şekilde dezenfeksiyon çalışmaları gerçekleştiriyor. Kentlilerin yoğun olarak kullandığı Pazaryerlerinde sosyal mesafe kuralları gözetilirken, aynı zamanda maskesi olmayan kentlilere maske dağıtımı gerçekleştiriliyor. Pazaryerlerinde ayrıca, kentlilerimizin kullanımı için el dezenfektanları bulunuyor.

Yine kentlilerin sıklıkla kullandığı toplu taşıma araçları, otobüs durakları gibi noktalar da düzenli olarak dezenfekte edilirken, toplu taşıma araçlarına otomatik dezenfeksiyon sistemi kuruldu. Yine toplu taşıma araçlarına el dezenfektan noktaları yerleştirilirken, otobüs içlerinde de sosyal mesafenin korunması sağlanıyor.

Öte yandan, başta sokağa çıkma kısıtlılığı bulunan 65 yaş ve üzeri kentlilerimiz olmak üzere evlerinden çıkamayan kentlilerin su yükleme ve tahsilat işlemlerini evden çıkmadan yapabilecekleri Mobil Su Yükleme ve Tahsilat Aracı hizmetine devam ederken, aynı zamanda sosyal dayanışma alanında da sıcak yemek ve erzak paketi yardımlarının yanı sıra kentlilerin de destekleriyle oluşturulan dayanışma paketleri bu zorlu süreçte ihtiyaç sahipleriyle buluşturuluyor.

Yine ihtiyaç duyan kentlilerimiz, kurduğumuz Psikolojik Destek Hattı ile uzmanlarımıza ulaşarak, sürece ilişkin destek alma fırsatı buluyor. Sosyal izolasyonun sağlanması adına çoğunlukla evlerde geçen zamanın kaliteli ve sağlıklı olması adına da Şehit Kıvanç Kaşıkçı Sağlıklı Yaşam Merkezi eğitmenleri tarafından hafta içi her gün 10.00 ve 16.00 saatlerinde Belediyemizin YouTube hesaplarından canlı yayında egzersiz dersleri veriliyor.

Salgın hastalık riskine karşı yürütülen çalışmalar kapsamında, kenti birlikte paylaştığımız can dostlarımız da unutulmuyor. Can dostlar için kentin çeşitli noktalarında yer alan besleme noktalarına gönüllülerin de destekleriyle düzenli olarak mama ve su temini sağlanıyor.

Çanakkale Belediyesi, kentin tamamında ve 7’den 70’e tüm kentlilerin sağlığına yönelik çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmeye devam edecek…

Haber videosunu izlemek için TIKLAYINIZ...



06.05.2020 10:41