Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Ulusal Egemenliğimizin 100. Yılı İçin Cadde ve Sokaklar Bayraklar İle Donatıldı


Ulusal Egemenliğimizin 100. Yılı İçin Cadde ve Sokaklar Bayraklar İle Donatıldı

Ulusal Egemenliğimizin 100. Yılını coşku ile kutlamak amacı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde tüm kent Atatürk posterleri ve bayraklar ile donatıldı. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu bir arada yaşamak amacı ile Demircioğlu Caddesi başta olmak üzere kentin tüm cadde ve sokakları boydan boya Atatürk posterleri ve Türk Bayrakları ile donatılırken, kentin pek çok noktasına da Çanakkale Belediyesi’nin Ulusal Egemenliğimizin 100. Yılı nedeni ile hazırlanan afişleri asıldı. 

Öte yandan salgın hastalık riskine karşı 23 Nisan’ı evlerinde kutlamaya hazırlanan kentliler de balkonlarını ve pencerelerini bayraklar, 23 Nisan görselleri ve Atatürk posterleri ile donatarak coşkuya ortak oldu. 

Bayram Coşkusunu Evinize Taşıyoruz

Çanakkale Belediyesi, içinden geçtiğimiz bu zor günlerde Ulusal Egemenliğimizin 100. Yılının coşkusunu kentlilerin evine taşımak amacı ile 23 Nisan Perşembe günü kentin cadde ve sokaklarında 23 Nisan şarkılarının yayını yapılacak. Şarkıların renk katacağı 23 Nisan coşkusuna tüm çocuklar ve kentlilerimiz pencere ve balkonlarından eşlik edebilir...

Üstün Dökmen Söyleşisi

23 Nisan etkinlikleri kapsamında ayrıca, Prof. Dr. Üstün Dökmen’in katılımı ile 23 Nisan 2020 Perşembe günü saat 18.00’de gerçekleşecek söyleşi, belediyemizin (ckalebelediye) instagram hesabından canlı olarak yayınlanacak.

Dijital Atölyeler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını evlerinde kutlayacak olan çocuklar için Çanakkale Belediyesi tarafından hazırlanan ve belediyenin Facebook, İnstagram ve Youtube Hesaplarından izlenebilecek olan dijital etkinlikler ise şöyle;

*Dijital Origami Atölyesi

İstanbul Oyuncak Müzesi Origami Sanat Eğitmeni Gökçen Atamgüç tarafından 23 Nisan 2020 Perşembe günü 14.00-15.00 saatlerinde gerçekleşecek olan Dijital Origami Atölyesine çocuklar da 8x8 cm beyaz veya renkli kare kağıtlar ve yapıştırıcı ile eşlik edebilecek.

*Dijital Çorap Kukla Atölyesi

Tiyatro Troya ekibi tarafından 23 Nisan 2020 Perşembe günü 15.00-16.00 saatlerinde gerçekleşecek olan etkinliğe, uzun çorap, düğme, makas, mandal, iğne-iplik, renkli kurdele, kumaş parçaları, iki adet pet şişe kapağı, renkli yün iplikler ve yapıştırıcı gibi malzemelerle eşlik edilebilir.

*Dijital Masal Atölyesi

P4C Eğitim Uzmanı Özlem Tavuş tarafından gerçekleşecek olan atölye, 16.00-16.30 saatleri arasında izlenebilir.

Çocuk Kültür Evi Etkinlikleri

Dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Çocuk Kültür Evi de kentli çocukları evlerinde yalnız bırakmıyor. Çocuk Kültür Evi tarafından 23 Nisan için hazırlanan etkinlikler, Çocuk Kültür Evi’nin Facebook, Instagram, Twitter ve Youtube hesaplarından izlenebilecek programın detayları şöyle;

Evde Sanat Sergisi

Çocuk Kültür Evi Sanat Atölyesi katılımcılarının hazırladığı mini sergi 23 Nisan Perşembe günü saat 13.00’te paylaşıma sunulacak.

Evde Yazar Buluşması  “Füsun Çetinel”

Çocukların ilgiyle takip ettiği çocuk edebiyatı yazarı Füsun Çetinel’in gerçekleştireceği ve Çetinel’in evde geçirilen zamanlar için eğlenceli ve yaratıcı önerilerini paylaşacağı buluşma 23 Nisan Perşembe günü saat 14.00’de başlayacak.

Evde Yazar Buluşması  “Sima Özkan”

Çocukların favori yazarlarından Sima Özkan’ın gerçekleştireceği ve Özkan’ın ‘’yeşil’’ ve ‘’sürdürülebilir’’ etkinlik önerilerini paylaşacağı buluşma 23 Nisan Perşembe günü saat 14.30’da başlayacak.

Evde Müzik Dinletisi

Çocuk Kültür Evi Müzik Atölyeleri’ne devam eden Çocuk Korosu, Çocuk Orkestrası ve Bireysel Çalgı Programı katılımcılarının hazırladığı mini müzik dinletisi 23 Nisan Perşembe günü saat 15.00’de paylaşıma sunulacak.



22.04.2020 15:53