Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

“Özgürlüğün de eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir.”

Mustafa Kemal ATATÜRK


23 Nisan 1920, ulus olma yolunda uzun yıllar mücadele etmiş, tam bağımsızlık için büyük bedeller ödemiş kahraman bir milletin gurur günüdür; çünkü bugün Türk milletinin iradesini temsil eden Meclis açılmış ve Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün belirttiği gibi özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin dayağı olan ulusal egemenlik ilan edilmiştir. Ulu Önderimiz de bu tarihi günü ülkemizin geleceği ve aydınlık yarınlarının teminatı olan çocuklarımıza hediye etmiştir. İşte bu önemli gün dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk bayram olma özelliğine sahiptir. Ne mutlu ki rengarenk çocuklarımız kendilerine armağan edilen günün kıymetini bilerek, bu armağanı tüm dünya çocuklarıyla paylaşma inceliğini de göstermişlerdir.

Her çocuk, tertemiz hayalleri, pırıl pırıl fikirleriyle toplumların geleceğidir. Her bir çocuğun eğitim, sağlık, beslenme, yaşama, barınma, oyun oynama, hayatta kalma gibi evrensel beyannamede yer alan temel hakları vardır.  Devletlerin en büyük görevi ise çocuklara bu olanakları sağlamaktır. Yıllar önce Ulu Önderimizin dediği gibi: “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir.” Tam da bu konuda, bugün, bilim bizleri çocuklarımızın kendilerini keşfetme süreçlerinde onlara destek olmaya, onların yeteneklerini ortaya çıkarmada rol almaya, istek ve dileklerini özgürce dile getirmelerine olanak sağlamaya davet etmektedir.

Kıymetli hemşerilerim, sevgili çocuklar;

Bu sene, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 100. Yılını kutluyoruz. Hepimizin yüreklerinde birlik ve bütünlük duyguları kabarıyor, coşku ile meydanlarda buluşmak istiyoruz, ama bu sene bayramımızı meydanlarda değil; tüm dünyayı etkisi altına alan salgın hastalığı bir an önce yenmek, gelecek sağlıklı günlerde bir arada olmak adına evlerimizde kutlayacağız. Bizler, evlerinize Türk Bayraklarımız ve boyama kitaplarımızla konuk olduk. Bugün de sosyal medya hesaplarımızda yayınlanacak olan etkinlikler ile sizlerle olacağız. Ayrıca inanıyorum ki, gelecek sene de Bayramımızda yine mutlulukla ve coşkuyla kentimizin rengarenk sokaklarında buluşacağız.

Tüm bu hislerimle, en büyük mirasımız olan ulusal egemenliği bizlere emanet eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve mücadele arkadaşlarını bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyor; bu güzel günün sahibi, aydınlık yarınların mimarı tüm çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Saygılarımla

Ülgür Gökhan

Belediye Başkanı


22.04.2020 12:32