Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Toplu Taşıma Araçlarına Dezenfeksiyon Sistemi Kuruluyor


Toplu Taşıma Araçlarına Dezenfeksiyon Sistemi Kuruluyor

Salgın hastalık riskine karşı kentlileri korumak amacı ile çalışmalarını sürdüren Çanakkale Belediyesi, kent içi toplu taşıma araçlarına dezenfeksiyon sistemi kuruyor.

Toplu taşıma araçlarına kurulacak olan dezenfeksiyon sisteminin tanıtımını yapmak amacı ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, basın mensupları ile Çanakkale Belediyesi Halk Otobüsü Garajı’nda bir araya gelerek sistem hakkında bilgilendirmede bulundu.

Otobüslerin daha sık bir şekilde dezenfeksiyonunu sağlaması amacı ile Çanakkaleli ustalar tarafından geliştirilen dezenfeksiyon sistemi hakkında konuşan Başkan Gökhan; “Bu sistem ile otobüslerimizi daha çabuk ve daha sık bir şekilde dezenfekte edebileceğiz. Sadece bu süreçte değil, başka zamanlarda da oluşabilecek salgınları ve hastalıkları önlemek amacı ile dezenfeksiyon yapabileceğiz. Hatta yazın da otobüslerde oluşabilecek kötü kokuları giderebilecek kokular sıkılabilir” dedi.

Sistemi geliştiren ustalara teşekkür eden Başkan Gökhan; “Sıkıştığımız noktada çözüm üretme konusunda çok başarılıyız. Ustalarımız da bu konuda iyi işler yapıyorlar. Yeter ki, ustalarımıza fırsat verelim. Onlar bu sistemi akıl etmişler ve yapmışlar. Onun için de ustalarımıza çok teşekkür ederiz. Koruyucu tedbirler ile ilgili de yapabileceğimiz ne varsa yapmaya hazırız ve ustalarımızın da bu konudaki çalışmalarını bekliyoruz” dedi.

Kısa süre içerisinde belediye araçlarından başlayarak, tüm kent içi toplu taşıma araçlarına sistemin kurulmasının planlandığını ifade eden Başkan Gökhan; “Otobüslerimizin hepsine bu sistemi kurmayı planlıyoruz. Önce belediye otobüslerinden başlayarak, diğer otobüslerimizde de bu sistemi hızlı bir biçimde kurmayı planlıyoruz. Mekanizma da çok zor bir mekanizma değil. Bu nedenle hızlı bir şekilde kurumları yapabiliriz diye düşünüyorum” dedi.


19.03.2020 12:22