Zafer Haftası Etkinlikleri Başladı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıldönümü kapsamındaki etkinlikler, 23. Zafer Koşusu ve Halk Yürüyüşü Programı ile başladı.

Düzenlenen açılış programına, Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başta olmak üzere, kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve kentliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Orhan Tavlı, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Halk oyunları gösterisi ve mehteran gösterisinin ardından katılımcılar, Çanakkale Valiliği önüne kadar Halk Yürüyüşü gerçekleştirdi. Valilik önünde gerçekleşen törende ise Vali Orhan Tavlı, Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, Çanakkale Boğazı'ndan alınan deniz suyu ve Türk bayrağından oluşan kutsal emanetleri bu sene Ankara’ya taşıyacak olan atletlere teslim etti. Kutsal emanetleri teslim alan atletler Başkent’te son bulacak olan Zafer Koşusuna başladı.

12.03.2020 15:35