Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Meteorolojik Uyarı...


Meteorolojik Uyarı...

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre;

Bölgemize Çarşamba Gününden İtibaren Fırtına, Kuvvetli Sağanak Yağış, Soğuk Hava ve Kar Yağışı Geliyor!

KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ VE KAR YAĞIŞI!

Bölgemizin Çarşamba gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın, Perşembe gününden itibaren ise soğuk havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Çarşamba günü bölgemiz genelinde görülecek yağışların kuvvetli sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor.

Perşembe günü soğuma ile birlikte yağışların Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde; diğer yerlerde yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Bölgemizin Cuma günü akşam saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Bu yeni soğuk havanın etkisi ile bölgenin kuzey kesimlerinin yağışlı ve yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARI 10-15 DERECE AZALACAK!

Çarşamba gününe kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenilen hava sıcaklıklarının Perşembe gününden itibaren önce Balkanlardan sonra Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemlerle birlikte, bölgemiz genelinde hissedilir derecede (10-15 C derece) azalarak önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normalleri altında seyretmesi bekleniyor.

KUVVETLİ LODOS FIRTINASI VE ARDINDAN POYRAZ FIRTINASI!

Rüzgarın, Çarşamba günü güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına şeklinde (70-100 Km/saat) eseceği, Perşembe günü ise kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlere dönerek fırtına şeklinde (70-90 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli lodos fırtınası nedeniyle Çarşamba günü soba ve baca gazı zehirlenmeleri meydana gelebileceğinden vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye olunur.

Yağışlı sistemin Cumartesi (08.02.2020) günü bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor.


Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü

Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi



04.02.2020 15:19