Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Kazdağları Resim Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi


Kazdağları Resim Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen ve ortaokul öğrencilerini kapsayan “Çanakkale İli Ödüllü Kaz Dağları Resim Yarışması” ödül töreni 22 Ocak 2020 Çarşamba günü Truva Otel'de gerçekleştirildi. 

Ödül törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan yardımcısı M. İrfan Mutluay, Belediye Meclis Üyeleri ile yarışmada ödül kazanan çocuklar ve aileleri katıldı. Resim yarışmasına ilişkin yapılan bilgilendirme ile başlayan törende Başkan Gökhan, resim yarışmasında görev alan jüriye teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu. Başkan Gökhan ardından resim yarışmasında Jüri Özel Ödülünü alan Çanakkale Koleji'nden Umay Doğan'a mini tablet, üçüncülük ödülünü kazanan İstek Vakfı Okulları'ndan Ela Mecit'e tablet, ikincilik ödülünü alan Cevatpaşa Ortaokulu'ndan Beste Akı'ya dijital çizim ekipmanı takdim ederken, yarışmada birinci olan Biga Hamdibey Ortaokulu'ndan Beyza Mirza'ya ise ailesi ile birlikte gideceği İngiltere Kraliyet Botanik Bahçesi gezisi ödülünü verdi. 

“Çocuklarımız İçin Mücadele Ediyoruz”

Ödül takdiminin ardından konuşma yapan Başkan Gökhan, yarışmada dereceye giren ve katılım gösteren tüm çocukları tebrik etti. Konuşmasına Kazdağlarının önemini vurgulayarak başlayan Başkan Gökhan; “Kazdağları ülkemizin çok önemli bir doğal değeri. İçerisinde birçok değeri ve eşsiz bir tabiatı barındırıyor. Bunlar bize ait olan alanlar. Biga yarımadası, tam da Kazdağlarıdır. Belli bir eko sistemin içerisinde ormanı, havası, suyu ve toprakları ile bizim yaşam alanımızdır. Suyumuzu, havamızı, yaşam alanımızı korumak ve gelecek nesillere bırakmak için bir mücadele içerisindeyiz. Özellikle de çocuklarımız için mücadele ediyoruz. Bizler en azından bu topraklarda iyi kötü yaşadık ve yaşamaktayız. Eğer bu topraklar tahrip olursa, çocuklarımıza bırakacak bir şey kalmayacak. Bu yüzden bu mücadeleyi çocuklarımız, onların çocukları, torunları için yapıyoruz” dedi. 

“Çocuklarımızı Bilinçlendirmeliyiz”

Çocukların doğaya sahip çıkmasının önemli olduğunu ifade eden Başkan Gökhan; “Göz bebeğimiz gibi baktığımız çocuklarımızdan, yine göz bebeğimiz gibi baktığımız doğamız hakkındaki duygu ve düşüncelerini resmetmelerini istedik. Biz bu mücadeleyi çocuklar için yapıyorsak, bir de çocukların bu mücadeleyi nasıl gördüğünü ve ne anladıklarını görmek için bir resim yarışması düzenledik. Düzenlediğimiz resim yarışmasında 27 Aralık'ta başvurular tamamlandı ve 6 Ocak'ta jürimiz tarafından resimler değerlendirildi. Bu değerlendirmenin sonucunda da 4 çocuğumuza ödüllerini verdik. Belediye Başkanı ve halkın temsilcisi olarak, doğamızın korunması adına mücadele ediyorum. Ama bunu hepimizin içselleştirmesi gerekir. Özellikle de bu konuda çocuklarımızı bilinçlendirmemiz gerekir. Ülkemizin geleceği, bu çocukların elinde olacaktır. Bu çocukların elinde her şey çok güzel olacaktır” dedi. 

“Karaca'yı Rahmetle ve Minnetle Anıyorum”

Konuşmasında yaşamını yitiren TEMA Vakfı Kurucusu Hayrettin Karaca'yı da anan Başkan Gökhan; “TEMA Vakfı Kurucusu Hayrettin Karaca'yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Doğa için yıllarca mücadele etti. Bu mücadelede de başarısız oldu diyemeyiz çünkü, bilinçlenmemizde payı çok büyüktür. Bugün ben bunları söylüyorsam, benim de bilinçlenmemde mutlaka payı vardır. Ülkesini, doğasını seven ve koruma bilinci ile hareket eden sevgili Hayrettin Karaca'yı rahmetle ve minnetle anıyorum. Her birimiz, Hayrettin Karaca gibi olmak için çaba göstermeliyiz” dedi. 

“Bu Dünyayı Korumak Bizim Görevimiz”

Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için doğanın en iyi şekilde korunması gerektiğini ifade eden Başkan Gökhan; “Yarın çocuklarımızın ve torunlarımızın yüzüne başımızı öne eğmeden bakmak istiyorsak, doğamız için mücadele etmemiz şart. Çünkü, bize doğayı gelecek nesillere tahrip etmeden bırakma sorumluluğu vermiştir. Bu doğayı tahrip edenlerden mutlaka hesap sorulacaktır. Çünkü bu dünya, insanlara ve üzerindeki tüm canlılara verilmiştir. Hayatımız süresince bize verilen bu dünyaya sahibiymişiz gibi davranmamız düşünülemez. Bu dünyayı korumak bizim görevimizdir. Milyonlarca yılda oluşan bu dünyayı ne kadar olduğunu bilmediğimiz bir süre yine insanlar kullanacaktır. Eğer bugün bunu bozarsak, gelecek nesillere hiçbir şey bırakamayız. Doğayı bozduğumuzda başımıza ne felaketler geleceğini biliyoruz. Bu nedenle çevremizi ve doğamızı korumak zorundayız” dedi.

Başkan Gökhan'ın konuşmasının ardından tören, pasta kesimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.  


23.01.2020 15:59