Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

“Montrö Boğazlar Sözleşmesi” Konulu Konferans Gerçekleştirildi…


“Montrö Boğazlar Sözleşmesi” Konulu Konferans Gerçekleştirildi…

Çanakkale Belediyesi Ocak ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Montrö Boğazlar Sözleşmesi Türkiye'ye Ne Kazandırmıştır, Ne Kaybettirmiştir?” isimli konferans, 18 Ocak 2020 Cumartesi günü Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. 

Emekli Büyükelçi Dr. Ercümend Ahmet Enç'in konuşmacı olarak katıldığı Konferansa; Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda kentli katılım gösterdi. Emekli Büyükelçi Enç, konferansta Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin yapılış sürecine ilişkin bilgiler aktarırken, sözleşmede yer alan maddeleri değerlendirdi. 

Konuşmasında Montrö Boğazlar Sözleşmesinin Türkiye için önemine değinen Enç; “Türk Boğazları veya Boğazlar Bölgesi, İstanbul Boğazı, Marmara Denizi ve Çanakkale Boğazından oluşan, uluslararası deniz trafiğine açık bir suyoludur. Bu yol, hepimizin bildiği gibi Karadeniz'i Ege Denizi ve Akdeniz'e, Süveyş Kanalı ve Cebelitarık yoluyla da okyanuslara bağlar. Bu açıdan çok önemli geçitlerdir bunlar. Tamamen milli boğaz özelliğine sahiptir ve aslında bizim milli egemenlik alanımızı oluşturan bir yerdir. Montrö bu açından da çok önemlidir” dedi.

Kanal İstanbul'un Montrö sözleşmesine yapacağı etkilileri değerlendirerek konuşmasına devam eden Enç, ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. Konferans sonunda verdiği değerli bilgiler nedeni ile Enç'e teşekkürlerini ileten Başkan Gökhan, geleneksel Çanakkale seramiği takdim etti. 





20.01.2020 16:20