Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

P4C Çocuk Felsefesi Eğitmen Eğitimleri Çanakkale'de Başlıyor


P4C Çocuk Felsefesi Eğitmen Eğitimleri Çanakkale'de Başlıyor

Çanakkale, dünyanın birçok noktasında uygulamaları devam eden P4C Çocuk Felsefesi Eğitmen Eğitimlerinin Türkiye’deki duraklarından biri olacak.

Çanakkale Belediyesi, çağdaş bireyler yetiştirmeyi amaçlayarak çocuklarımızın sağlıklı sorgulama, düşünme ve karar verme süreçlerinde etkili olan P4C Çocuk Felsefesi Eğitmen Eğitimleri’nin ilk kurunu 22-23  Şubat 2020 tarihi itibariyle başlatıyor. 

3 kurdan oluşacak eğitimde ilk kur ücretsiz olarak belirlenmiş olup, 2 ve 3. kurlar ise eğitimci kuruluş olan P4C’nin Türkiye’nin eğitmenlik adayı olarak belirlediği kişiler üzerinden ve yine ilgili kuruluşun belirlediği miktar üzerinden ücretlendirilecektir.  3. Kur sonucunda katılımcılar, uluslararası geçerliliği olan P4C Çocuk Felsefesi Eğitmen Sertifikası’nı almaya hak kazanacaktır.

P4C Hakkında

P4C Çocuk Felsefesi uygulamaları aracılığıyla çocuklar, paylaşılan bir hikaye, film ya da resim üzerinden yeni sorular sormaya, fikirlerini özgürce paylaşmaya, arkadaşlarını dinlemeye, onların düşüncelerine itiraz ederken özenli olmaya ya da aynı düşünceye katılarak o düşünceyi işbirliği içinde geliştirmeyi öğrenir. Amaç çocuklara düşünmeyi, soru sormayı ve sorgulamayı öğreterek;  gelecekte daha esnek ve etkin düşünen yetişkinler haline getirebilmektir.

Yaratıcı ve üretken bireylerin gelişimi için oluşturulan P4C, özenli düşünme, yaratıcı, dayanışmacı ve eleştirel düşünme olmak üzere 4 temel ilkeyle hareket eder. P4C’de, süreç ile birlikte hareket edilerek gelişim hedeflenmektedir. Bu yöntem ile varılan yargılara ve bilgiye nasıl ulaşıldığı önemsenmektedir. 


Başvuru ve detaylı bilgi için;

Çanakkale Belediyesi

Kültür İşleri Müdürlüğü 

Adres: Cevatpaşa mahallesi Gazi Bulvarı No: 4 

Telefon: 0286 2141672




16.01.2020 14:52