Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Dali'nin Kadınları'na Yoğun İlgi


Dali'nin Kadınları'na Yoğun İlgi

Ali Düşenkalkar'ın yönettiği Dali'nin Kadınları, 21 Kasım 2019 Perşembe günü Çanakkaleli seyirci ile buluştu. İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleşen oyuna kentlinin ilgisi yoğun oldu. Seyirci; Hatice Aslan, Devrim Nas, Hande Soral, Gülin İyigün, Açelya Devrim Yılhan gibi oyuncuları sahnede izleme fırsatını yakaladı.


Salvador Dali, Marilyn Monroe, Virginia Woolf, Edith Piaf ve Frida Kahlo’nun aynı sahnede buluştuğu kurgusal oyun; absürt komedi olarak nitelendirilen aynı zamanda müzikal, trajedi ve gerilim unsurlarıyla seyirciye unutulmaz anlar yaşattı.
Çolpan İlhan ve Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyun, seyirciye varsayımlar üzerinden gerçek dünyayı sorgulatarak katkı sundu. Tarihe adını yazdırmış kadınlar, çarpıcı biçimde eşsiz bir karakterin zihninde bir araya gelerek seyirciyi gerilimle karışık absürd komedi ile buluşturdu.
Sezonun ilk oyunu olan Dali’nin Kadınları, kentlilerden büyük alkış aldı. Oyunun sonunda sanatçıları tebrik eden Belediye Başkan Vekili Fatma Kaynaş ise, geleneksel Çanakkale seramiği takdim etti.



22.11.2019 12:23