Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı...


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı...

Ulusça yüreğimizin derinliklerinde hissettiğimiz ve küçücükken “Atatürk ölmedi yüreğimde yaşıyor” sözleriyle içimize nakşettiğimiz Ata’mızı ebedi istirahatine uğurladığımız 10 Kasım 1938’in 81. Yıldönümü bugün.

Her 10 Kasım’da olduğu gibi ruhumuzda yine derin bir üzüntü var ancak kalbimizde de bir o kadar engin bir sevgi… Fikirlerini, dehasını, ilkelerini, devrimlerini, insana, doğaya, hayvana tüm canlılara verdiği değeri, yeri geldiğinde sert ve kararlı bir komutan yeri geldiğinde salıncakta sallanan neşeli bir adam olmasını sevdiğimiz, eşsiz liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının yıldönümünde özlem ve minnetle anıyoruz.

Sonsuzluğa uğurladığımız tarihten bu yana 81 yıl geçmesine rağmen, yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada büyük izler bırakmasıyla gururlandığımız, bugün bile dünyanın pek çok yerinde heykelleri, resimleri olan, “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözüyle kalpleri fetheden, dünya çocuklarına bir bayram armağan eden, savaştığı yabancı askerlerin annelerinin bile gönlünü alabilen, tarih sahnesinde hem yaşadığı dönemde hem günümüzde hem de gelecekte tüm dünyanın saygıyla anmayı sürdüreceği çok kıymetli bir lider O.

Ve Ata’mıza karşı en büyük hissiyatımız ise, minnet ve şükrandır. Ülkemizin kaderini değiştiren, devrimleriyle tarih yazan, koca bir ülkeyi yeniden ayağa kaldıran, kadını haklarıyla tanıştıran, çocuklara eğitimle aydınlatabildikleri bir gelecek sunan, köylüye ‘efendi’ diyen, Ülkemizi laik ve demokratik Cumhuriyet ile tanıştıran, toplum yaşamından, haklardan, insandan yana ne varsa Türk milletine sunmuş Ata’mıza, ne kadar teşekkür etsek, ne kadar saygı duysak azdır…

Ata’mıza teşekkürün ve minnetin en büyük ve önemli ifadesi, onun ilke ve devrimlerini anlamak, sahip çıkmak ve gösterdiği yolda ilerlemekten asla taviz vermemektir.

Ata’mızın ebediyete intikalinin 81. Yıldönümünde bıraktığı eşsiz mirasını gelecek nesillere aktarmak için çok çalışacağımızı bir kez daha yineliyor; Ata’mızı saygı, minnet ve özlemle anıyorum. 

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı


08.11.2019 14:38