Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Cumhuriyet Bayramı'nı Coşkuyla Kutladık...


Cumhuriyet Bayramı'nı Coşkuyla Kutladık...

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yıldönümünü, her yıl olduğu gibi bu sene de büyük bir coşkuyla kutladık.

Cumhuriyet Bayramı kapsamındaki etkinlikler, 28 Ekim 2019 Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Törene Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başta olmak üzere, kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, sendika, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve kentliler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulduğu tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile son buldu.

Kordonboyunda Bayram Coşkusu Yaşandı

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, 29 Ekim 2019 Salı günü sabah saatlerinde de resmi kutlama törenleri gerçekleşti. Valilik Makamında gerçekleşen tebriklerin kabulünün ardından, kordonboyunda resmi geçit töreni düzenlendi. Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başta olmak üzere protokol üyeleri, kurum ve kuruluşların temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, sendika, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve kentlilerin katıldığı törende, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılırken, halk dansları gösterileri de büyük ilgi gördü. Resmi geçit töreniyle devam eden program kapsamında, kordonboyunda gün boyunca devam eden çeşitli etkinlikler gerçekleşti.

Fener Alayı Bu Sene de Renkli Geçti

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında akşam saatlerinde ise, geleneksel hale gelen fener alayı düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan fener alayına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan ile birlikte katılırken, çok sayıda kentli ellerinde meşaleler, bayraklar ve pankartlar ile birlikte büyük bir coşkuyla marşlar söyleyerek Yat Limanına kadar yürüdü. Fener Alayının son bulduğu Yat Limanında Çanakkale Belediyesi tarafından gerçekleştirilen havai fişek gösterisi ise büyük ilgi gördü.

Fener alayı etkinliğinin ardından ise Cumhuriyetin kuruluşunun 96.Yıldönümü Resepsiyonu gerçekleşti. Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Belediye Meclis Üyesi Süleyman Canpolat ve protokol üyeleri başta olmak üzere çok sayıda davetlinin katıldığı resepsiyonda konuklar, ellerinde bayraklarla marşlar seslendirerek Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.



30.10.2019 12:51