Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Başkan Vekili Canpolat, Gündeme İlişkin Açıklamalarda Bulundu


Başkan Vekili Canpolat, Gündeme İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Kirazlı Köyü Muhtarı Erkan Can ve beraberindeki heyetin Kirazlı-Balaban mevkiinde yürütülen metalik madencilik faaliyetlerine ilişkin Çanakkale Belediyesine yazılı dilekçe sunmalarının ardından, Belediye Başkan Vekili Em. General Süleyman Canpolat, konuya ilişkin bir basın açıklamasında bulundu.

Başkan Vekili Canpolat, “25 Eylül 2019 günü Kirazlı Muhtarı Erkan Can tarafından belediye binamızın önünde bir basın açıklaması yapılmış ve belediyemize bir dilekçe sunulmuştur. Kirazlı Muhtarı Sayın Erkan Can’ın seçilmiş bir kişi olarak Kirazlı Köyü halkını temsil etmesi ve demokratik tercihlere olan saygımız, yapılan açıklamaya yanıt verme ihtiyacı oluşturmuştur. Bu durum, uzun zamandır Türkiye ve dünya gündeminde olan bu konuya ilişkin bizlere bir kez daha açıklama yapma olanağı sağlamıştır. Çanakkale’nin tek içme ve kullanma suyu kaynağı olan ve binlerce dönüm tarım arazisinin sulanmasında yararlanılan Atikhisar Barajı, kentimiz ve bölgemiz için hayati bir öneme sahiptir. Çanakkale Belediyesi DSİ ile yapılan protokol ve yasal sorumluluğu gereği Çanakkale halkına sağlıklı ve temiz su temininde sorumludur. Bu nedenle Belediyemiz kent ve bölge halkının sağlığını ve tarımsal üretimini riske edecek metalik madencilik faaliyetine karşı bu konunun hukuki ve fiili olarak tarafıdır. Çanakkale Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’ın kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik tüm açıklamaları şirkete ait ÇED raporlarından, DSİ ile yapılmış olan protokolden, bilim insanları ve uzmanların makalelerinden, raporlarından ve anayasal haklardan temelini almıştır. Bölgede bulunan köylerin ve yaşayan nüfusun işi, aşı ve geleceği tarımsal üretimdir. Üretim alanlarının içinde Kirazlı Köyünün de bulunduğu Coğrafi işaretli, tescilli markamız Ezine peyniri ve diğer marka ürünlerimizdir. Belediyemiz verdiği mücadele ile asıl olarak suyumuza, toprağımıza, tarımsal değerlerimize, aşımıza, işimize ve geleceğimize sahip çıkmaktadır” dedi.

Basın açıklamasına CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ile Belediye Meclis Üyeleri de katılım gösterdi.



26.09.2019 15:32