Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı


Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı

24. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Çanakkale Ticaret İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanlığınca oluşturulan heyet, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette heyet adına bir konuşma yapan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, esnaflara ve esnaflara yönelik çalışmalara bugüne kadar vermiş olduğu desteklerden dolayı Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a teşekkür ederek sözlerine başladı. Ahilik Haftası'nın bu sene 24. kez kutlandığını ifade eden Özcan, hafta kapsamındaki etkinliklere ilişkin Başkan Gökhan'a bilgi verdi. Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Gökhan ise, esnafların bir kent için çok önemli olduğunu vurgulayarak, özellikle birlikle aylık olarak gerçekleştirilen ve esnafların sorunlarının tartışıldığı toplantıları çok önemsediğinin altını çizdi.

Makamdaki ziyaretin ardından Başkan Gökhan ve heyet, Cumhuriyet Meydanına yürüyerek buradaki törene katıldı. Vali Orhan Tavlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi, davetli ve esnafın yer aldığı tören, Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende günün anlam ve önemine ilişkin de konuşmalar yapıldı. Başkan Gökhan buradaki konuşmasında, “Ahilik, ortaya çıktığında, yani 12. yüzyılın ortalarında, bugünkü AB üyesi ülkelere baktığımızda, o çağlarda karanlık çağlarını yaşıyorlardı. Bugün ileri medeniyet seviyesinde var olduğunu saydığımız toplumlar, o tarihte karanlık çağdaydı. Tam da bu çağda Anadolu'da bir kültür doğuyor. Bu kültür tam da bize özgü, Türk-İslam sentezinin bir ürünüdür. Çünkü temelinde, özünde ahlakı barındırır, hak ve hukuku, insan hakkını barındırır, haramı yasaklar, israfı yasaklar. Dayanışma içinde toplumsal barışı ortaya koymak için bu teşkilat kurulmuştur. Ben Çanakkale'deki, birliğimizi ayrıca kutlamak istiyorum. Çünkü 2008 yılından beri bütün illerimizde kutlanan Ahilik Haftası, Çanakkale'de 24 yıldır kutlanıyor. Dolayısıyla Çanakkale'deki esnafımız bu ahlakı özümsemiş, benimsemiş ve 24 yıldır da bu bağlamda bu haftayı kutlamakta ve esnafın, emeğin değerini paylaşmakta. Esnaf dediğimiz, bir kentin olmazsa olmazıdır. Bir hafta boyunca esnafların dükkanlarını kapattığını varsayalım, hayat durur” diye konuştu. Esnaflara yönelik her çalışmaya destek olmak için çalışıldığını kaydeden Başkan Gökhan, “Esnafın morali iyiyse, iyi bir geçim kaynağı elde ediyorsa, bu durum moral motivasyon olarak müşteriye de intikal edecektir ve barış kültürü tüm kente yayılacaktır. Bu nedenle esnafın sorunlarını üstlenmek görevimizdir. Bir kentteki esnafın huzur içinde olması, iyi kazanç elde ediyor olması son derece önemlidir. Belediye olarak bize düşen her konuda esnafımızla birlikte el birliğiyle çözüm noktasında gayret gösteriyoruz” dedi.

Ahilik Haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, halk oyunları gösterisi ve alanlarında en iyi seçilen esnaf, çırak ve kalfalar ile girişimcilere ödüllerinin takdim edilmesi ile son buldu.



16.09.2019 16:48