Tohum Sandığı Bayramiç'te

Çanakkale Belediyesi Tohum Sandığı'nda yetiştirilen yerel tohumlar, Bayramiç Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Tohum Takas Şenliğinde yerini aldı.

Bin Pınarlı İda'nın suladığı topraklardan yeşeren bereketli ürünlerin korunması ve gelecek nesillere ulaştırılması amacı ile Çanakkale Belediyesi tarafından hayata geçirilen Tohum Sandığı projesinde yetiştirilen yerel tohumlar Bayramiç'te vatandaşlar ile paylaşıldı. Şenlikte kurulan Tohum Sandığı standında tohum paylaşımının yanı sıra, yerel tohumların gelecek nesillere aktarılması için gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgi verildi. Şenliğe katılan Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay da, etkinlik kapsamında düzenlenen Kooperatifçik Çalıştayı'nda Çanakkale Belediyesinin yürüttüğü kooperatifçilik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

02.09.2019 15:24