Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Kamuoyu Bilgilendirme


Kamuoyu Bilgilendirme


Geçtiğimiz gün Burası Çanakkale Gazetesinde yayınlanan Kazdağları ve içme suyu kaynağımızın hemen yakınında bulunan Kirazlı bölgesindeki madencilik faaliyetleri öncesi, ağaç kesimleri için verilen çevre mücadelesini itibarsızlaştırmaya yönelik yapılan habere ilişkin açıklama yapılması gerekliliği doğmuştur.

Bilindiği gibi Kazdağları mitolojideki adı bin pınarlı İda; tüm insanlığın ortak mirasıdır. Aynı zamanda pek çok canlı yaşamının devamı için yuva, kentimiz ve çevresi için her anlamda bir yaşam kaynağı ve nefestir.

Uzun yıllardır verilen büyük mücadeleye rağmen Kazdağlarımız ve Kirazlı Köyü yakınındaki alanlar, altın için vahşice şu an talan edilmektedir. Bu talan durdurulmazsa şu an ağaçları keserek oksijenimize kast edenler yarın siyanürün etkisiyle bizi açlığa ve susuzluğa mahkûm edeceklerdir. Hangi duyarlı insanoğlu bu duruma uzaktan bakarak sessiz kalabilir ki? Bu mücadele bir yaşam mücadelesidir. Bu nedenle mücadeleye destek her geçen gün büyümektedir.

Katılanların olumsuz etiketlerle yaftalanarak hedef gösterilmesi, yaşam alanlarını savunmamak kadar kötü ve düşüncesizce bir davranıştır. Kaldı ki bahse konu olan alan Jandarma bölgesidir ve Jandarmanın kontrolündedir. Bu alanda bulunan herkes jandarma tarafından izlenmektedir.

Sözde çevreci örgütler kullanılarak ya da içi boş, aynı insanların oluşturduğu çevreci dernekler kurarak, taşıma usulüyle tanımını üzülerek okusak da herkes vicdanının sesine kulak vererek bu haklı mücadeleye gönülden destek vermektedir. Bütün bereketini Kazdağlarına borçlu olduğumuz bu topraklar için verilen kutsal mücadelemize, su ve vicdan nöbetimize her geçen gün artan destek ile devam ediyoruz ve edeceğiz. Çünkü #KazdağlarıHepimizin

Kamuoyunun bilgisine sunarız.


31.07.2019 18:48