Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Su Nöbeti, Devam Eden Büyük Katılım İle 4. Gününde


Su Nöbeti, Devam Eden Büyük Katılım İle 4. Gününde

19 Temmuz günü Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği, Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi, STK’lar ve Çanakkale Belediyesinin İskele meydanında gerçekleştirdiği basın açıklamasında Kanadalı maden şirketine verilen 3 günlük sürenin dolmasının ardından başlayan “Su Nöbeti 4. Gününde”.

26 Temmuz Cuma günü Kirazlı-Balaban çeşmesi mevkiinde başlayan ve her geçen gün artarak büyük bir katılımla devam eden “Su Nöbetinde” Çanakkale halkı suyuna sahip çıkıyor.

Çanakkaleli STK’ların ve Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi’nin Çanakkale’nin tek su kaynağı Atikhisar Barajı su toplama havzasında sürdürülen metalik madencilik faaliyetlerine karşı başlattığı su nöbetine Çanakkaleliler, kent dışından gelen birçok dernek ve doğa gönüllüleri destek veriyor.

Maden sahasına giderek incelemelerde bulunan vatandaşlar gördükleri manzara karşısında dehşete kapılıyorlar. Kesilen ağaçlar açılan çukurlar ortaya çıkan toprak tepeleri karşısında vatandaşlar büyük bir üzüntü yaşıyor sloganlarla maden şirketini protesto ediyorlar.

Sosyal medyada çok büyük destek alan eyleme birçok ünlü, siyasi isimler, aktivistler ve belediyeler #KazdağlarıHepimizin #KazDağınaDokunma #SuNöbetindeyiz diyerek destek verdi.

Çanakkale Kent merkezinden su nöbetine alanda katılmak isteyen doğa severler için STK’ların talebi üzerine Cumhuriyet Meydanından her gün saat 09.00, 13.00 ve 17.00’da alana servis araçları kalkıyor.


29.07.2019 16:59