Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

“Çanakkale Heyeti Geleceğin Akıllı Şehirleri için İspanya'nın Tarragona Kentinde”


Çanakkale Belediyesi'nin Türkiye ve AB üyesi ülkelerdeki yerel yönetimler arasında sürdürülebilir yapılar oluşturmayı hedefleyen Şehir Eşleştirme Hibe Programı'na kabulü ardından İspanya'nın Tarragona kenti yetkilileri Çanakkale'ye bir ziyarette bulunmuş ve belediyemizin akıllı uygulamalarını inceleme fırsatı bulmuştu.

Tarragona akıllı uygulamalar konusunda İspanya ve diğer Avrupa kentleri arasında özel bir yere sahip.

Belediyecilik hizmetleri yanında sosyal, kültürel, ekonomik pek çok alanda akıllı uygulamalar üreten kente, Çanakkale'yi temsilen Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN, Belediye Meclis Üyeleri ve belediye çalışanları ile Türkiye Bilişim Vakfı'ndan oluşan bir heyet katıldı. Heyet Tarragona'da ulaşım, çevre, kentsel planlama, kültür gibi pek çok alanda yerinde incelemede bulunup, kentimize uygulanabilirlikleri inceleyip, ufuk açıcı yenilikleri inceleyecekler.

Geleceğin Akıllı Şehirleri için Ortaklık Projesi'nin hedeflerinden önemli bir ayak olan bu inceleme gezisine katılan heyet için belediye bütçesinden tek bir kuruş harcanmamış, tüm giderler hibe olarak proje bütçesinden karşılanmıştır.

Bu açıklama, inceleme gezisinin içeriği, kente geri dönecek faydaları vb özelliklerini göz ardı ederek, bu teknik geziyi festivalin iptali ve ekonomik krizle ilişkilendirenleri bir kez daha aydınlatmak amacıyla yapılmıştır.



08.07.2019 18:13