Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Temizlik Eğitimleri Devam Ediyor


Temizlik Eğitimleri Devam Ediyor

Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen faaliyetlere ilişkin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine eğitim verildi. Öğrenciler, eğitim sonunda Katı Atık Düzenli Depolama Tesisini de gezme fırsatı buldu.

Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Aysun Kavcar, öğrenciler başta olmak üzere kentlilere yönelik eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Kavcar, son olarak ÇOMÜ Tıp Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelerek kentte yürütülen temizlik çalışmaları ve çevre faaliyetlerine ilişkin bilgiler verdi. Çanakkale Bölgesel Katı Atık Yönetim Projesi ve uygulamalarının yanı sıra, Ambalaj Atıklarının ve Tıbbi Atıkların Yönetimi Projesi ve bu kapsamda kent merkezinde ve havzadaki uygulamalar hakkında açıklamalarda bulunan Kavcar, Çanakkale Belediyesi tarafından yürütülen atık pil ve atık yağların ayrı toplanması çalışmalarına yönelik de bilgiler verdi. Atık pil ve atık yağların zararları, neden ayrı toplanması gerektiği gibi konulara da sunumunda yer veren Kavcar, kentte yapılan sivrisinek ve karasinek mücadelesi, kent merkezinde uygulanan çöp toplama sistemi gibi konularda da öğrencileri bilgilendirdi.

Eğitim sonunda ise Tıp Fakültesi öğrencileri, teknik personel eşliğinde Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’ni ziyaret ederek, buradaki çalışmalara ilişkin yerinde gözlem yapma ve bilgi edinme fırsatı buldu.


25.06.2019 14:33