Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Bu Sene de ‘Kazdağlarına Sahip Çıkmaya Gidiyoruz!'


Bu Sene de ‘Kazdağlarına Sahip Çıkmaya Gidiyoruz!'

Çanakkale Belediyesi tarafından “Kazdağlarına Sahip Çıkmaya Gidiyoruz” sloganıyla bu yıl 9. kez düzenlenen Kazdağları gezileri 15 Haziran 2019 Cumartesi günü başladı.

Bu sene 15 Haziran-4 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Kazdağları gezisinin ilki, hafta sonu düzenlendi. ‘Yeryüzü cenneti’ olarak adlandırılan, yeşilin her tonunu barındıran Kazdağlarına Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere ayrı ayrı düzenlenen gezilere kentlilerin de ilgisi büyük oldu. 

Kentliler, Belediye önünden hareketle başladıkları etkinlikte, Bayramiç’te gerçekleşen kahvaltı molasının ardından İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’un evini ziyaret etme fırsatı buldu. Evciler Köyü’nü de ziyaret eden kentliler, doğa yürüyüşünün ardından alabalık tesislerinde mola verdi. Ayazma bölgesinde de doğa yürüyüşü ve mitolojik gezi gerçekleştirilirken, katılımcılar aynı zamanda bölgeye ilişkin rehberlerden de bilgiler aldı. Gezi kapsamında bölgedeki maden çalışmaları ve bu çalışmaların sebep olduğu tahribatlara ilişkin de bilgilendirilen katılımcılar, Kaz Dağları gezisini Balaban mevkiinde verilen mola ile tamamladı. 

Kentlilerin oldukça memnun kaldığı Kaz Dağları gezileri Haziran ayı boyunca Cumartesi ve Pazar günleri, Temmuz ayında Çarşamba, Cumartesi ve Pazar günleri, Ağustos ayında ise Cumartesi ve Pazar günleri düzenlenecek. 




17.06.2019 15:16