Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çevre Günü Etkinlikler İle Kutlandı


Çevre Günü Etkinlikler İle Kutlandı

5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Kent Konseyi Cevatpaşa Mahalle Meclisi ile Marina Yatçılar ve Kaptanlar Derneği tarafından düzenlenen Türk denizcisi Sadun Boro anma etkinliği gerçekleştirildi.

12 Haziran 2019 Çarşamba günü Çanakkale Belediyesi Yat Limanı'nda düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Özleyiş Çetin, Çevre Ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, öğrenci ve kentliler katıldı. Etkinlikte konuşan Başkan Gökhan; “Sadun Boro adına düzenlenen çevre günü etkinliğinde bu sene de bir aradayız. Dalgıçlarımız biraz önce denizi temizlemek için daldı. Denizden atıkları, daha doğrusu ayıplarımızı çıkaracaklar. Özellikle yat limanından atık çıkması ayrı bir ayıp. Özellikle belli bir gelir düzeyine sahip insanların, bilinçli olması gerekirken böyle bir şeyin yaşanması çok üzücü. Çevre meselesi bir bilinç meselesi. Bizim de çağdaş ülkeler gibi bir eğitim sürecinden geçip, bu bilince ulaşmamız gerekir. Yani atıklarımızı hem karada hem de denize atmamamız lazım. İçerisinde yeniden kullanılabilecek olan atıklar var ve bunların atılması milli servetin heba edilmesidir” dedi. 

Çanakkale Belediyesinin atık toplama ve ayrıştırma çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Gökhan; “Önümüzdeki süreçte yeni bir çöp toplama ve depolama süreci yaşayacağız. Bununla ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Hedefimiz, sıfır atık. Yani, hiçbir atık kullanılmadan, yeniden dönüştürülmeden ve değerlendirilmeden yok edilmeyecek. Temmuz ayından itibaren bu süreç daha etkin bir şekilde yerine getirilecek” dedi. 

Konuşmasında deniz kirliliğine de vurgu yapan Başkan Gökhan; “Karadaki atıklardan ziyade denizlerimizi de kirletmememiz lazım. Özellikle naylon atıklarının deniz canlılarının üzerindeki etkilerini görüyorsunuz. Onların yaşamlarını büyük bir oranda etkileniyor. Gerek balıkçı ağları, gerekse diğer atıklar onların üreme alanlarına zarar veriyor. Başka bir noktadan baktığımızda, bir tane naylonu attığımızda ondan kurtuluyormuşuz gibi hissediyoruz ama kendimize büyük bir haksızlık yapıyoruz. Çünkü attığımız o atık elinde sonunda bize geri dönüyor. Bu nedenle bu tip etkinlikler çok önemli” şeklinde konuştu.

Başkan Gökhan'ın konuşmasının ardından Çanakkale Belediyespor Jimnastik ekibi ve halk oyunları ekipleri gösterileri sunulurken, Çanakkale Kent Konseyi İzciliği Geliştirme ve Yaygınlaştırma Çalışma Grubu Kale İzci Oymağı da etkinlikte yer aldı.

Anma etkinliği kapsamında ayrıca Çanakkale Belediyesi Yat Limanında dalgıçlar tarafından dip temizliği gerçekleştirildi. Dalgıçlar tarafından denizden çıkarılan çeşitli atıklar Yat Limanı önünde sergilenirken, deniz temizliği konusunda da daha duyarlı olunması gerektiği vurgulandı.



 
 
 


13.06.2019 15:03