Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Kooperatifleşme ve Tarımsal Kalkınma Girişimleri Yerinde İncelendi


Kooperatifleşme ve Tarımsal Kalkınma Girişimleri Yerinde İncelendi

Çanakkale Belediyesinin yeni dönem projeleri arasında yer alan tarımsal kalkınma ve kooperatifçilik faaliyetlerine zemin hazırlanması adına gerçekleştirilen teknik geziler devam ediyor. Bu kapsamda Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Turan Ünüvar ve Mehmet İrfan Mutluay ile Çanakkale Belediyesi Tohum Sandığı personeli Esra Rüveyda Örnek, Balıkesir’de kooperatifleşme ve tarımsal kalkınma girişimlerini yerinde inceledi. 

Tarımsal üretimin, sürdürülebilir çevre ve enerjinin öneminin giderek arttığı günümüzde, yeni çalışma dönemine kooperatifçiliğin geliştirilmesi, üretimin desteklenmesi ile üretici ve tüketicinin ortak fayda sağlamasına yönelik pencereden bakacak olan Çanakkale Belediyesi, bu konudaki hazırlık çalışmalarına da hızla devam ediyor. Kırsal kalkınmaya fayda sağlayacak yatırımlar ve bu kapsamda kırsaldan kente göçün azalarak, üretimin yeniden canlanmasına katkı sunacak faaliyetler ortaya koymaya hazırlanan Çanakkale Belediyesinin yetkilileri, bu doğrultuda kooperatifleşme ve tarımsal kalkınma girişimlerinin başarılı örneklerini de yerinde inceliyor. 

Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Turan Ünüvar ve Mehmet İrfan Mutluay ile Çanakkale Belediyesi Tohum Sandığı personeli Esra Rüveyda Örnek de bu amaç ile son olarak Balıkesir’deki çalışma ve projeleri yerinde inceledi. İlk olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden heyet, Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün ile kooperatifçilik çalışmaları üzerine fikir alışverişinde bulundu. 

Heyet ardından tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirildiği Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM) ile Edremit Zeytincilik Meslek Yüksek Okuluna ziyaretlerde bulunarak, kooperatifleşme ve üretim üzerine bilgiler aldı, çalışmaları yerinde inceleme fırsatı buldu. 

Teknik incelemenin ikinci gününde ise, Erdek Ticaret Borsası’na giden heyet, burada kurulan Becerikli Eller Kooperatifinin çalışmalarına ilişkin bilgiler alırken, buradaki ziyaretin ardından da bölgedeki diğer kooperatifler ve kurumlar ile temaslarda bulunarak fikir alışverişinde bulunuldu.

Heyet, Balıkesir bölgesinin yanı sıra Küçükkuyu ve Bayramiç’te de üreticilerle buluşarak, zeytinyağı üretimi, topraksız-askıda tarım gibi örnekleri yerinde inceleme fırsatı buldu. 

Tarımın ve üreticinin desteklenmesine ilişkin ön hazırlık niteliğindeki teknik geziler ile bu alanda hizmet veren yetkililerle gerçekleşen görüşmelerin ilerleyen süreçlerde de devam ederek, Çanakkale Belediyesinin de bu alandaki faaliyetlerine ışık tutması hedefleniyor.


28.05.2019 11:30